Ajuga reptans Chocolate Chip – Kruipend Zenegroen

Ajuga reptans Chocolate ChipAjuga reptans Chocolate Chip – Kruipend Zenegroen is een mooie bloeiende bodembedekker met blauwe bloemen en van groen naar chocoladebruin verkleurend blad. Lees hier alles over de standplaats, het blad, de bloei, verzorging en waar je de plant kunt kopen.

Algemene informatie

Ajuga reptans Chocolate Chip is een laag blijvende bodembedekker, die redelijk snel een stuk grond kan bedekken met het mooi gekleurde blad. Het plantje wordt 10 cm hoog, met omhoog staande blauwe bloemen wordt de plant ongeveer 15 cm hoog. De plant vormt wortelstokken die over de grond kruipen en nieuwe wortels vormen.

De bodembedekker gaat de vorming van onkruid tegen. Plant 11 à 13 stuks per vierkante meter voor een mooi bodembedekkend resultaat. Het plantje kan goed tegen een plek in halfschaduw, zodat hij goed kan worden toegepast als onder beplanting bij bomen en struiken.

De plant heeft maar weinig onderhoud nodig, gaat onkruid in de border tegen, is goed winterhard en trekt vlinders en bijen naar de tuin. Kortom, een fijn plantje voor iedere tuin.

Ajuga reptans Chocolate Chip kopen

Er zijn verschillende soorten Zenegroen te koop met verschillende bloem- en bladkleuren. Zo is er voor iedereen wel een mooie soort te vinden. Koop Zenegroen door op onderstaande button te klikken;

Standplaats Kruipend Zenegroen

Zenegroen staat bij voorkeur in halfschaduw.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en licht vochtig, maar waterdoorlatend. Is de grond langdurig erg droog, dan kan Zenegroen ziektes krijgen.

Wanneer bloeit Ajuga reptans Chocolate Chip?

Deze bodembedekker bloeit in mei en juni met blauwe bloemen. De aren steken boven het blad uit. De bloemen trekken veel vlinders, bijen en hommels aan.

Hoe ziet het blad eruit?

Ajuga reptans Chocolate Chip heeft klein groen blad dat naar chocoladebruin verkleurd. Het blad vormt een mooie combinatie met de helder blauwe bloemen. In de winter blijft de plant groen, zodat hij ook dan kleur geeft aan de vaak wat kale wintertuin.

Verzorging Kruipend Zenegroen

De plant heeft maar weinig onderhoud nodig. Zorg er alleen voor dat de grond niet langdurig erg droog blijft. Dit kan bladziektes veroorzaken. De plant vermeerderd zichzelf met bovengrondse uitlopers die wortels vormen. Een gewortelde uitloper kan indien gewenst op een andere plek opnieuw geplant worden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.