Andromeda polifolia Blue Lagoon – Lavendelheide

Andromeda polifolia Blue Lagoon

Lavendelheide

Andromeda polifolia Blue Lagoon of Lavendelheide is een laagblijvende heester met smal grijsgroen blad en roze bloemen in het voorjaar. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de kleine heester.

Andromeda polifolia Blue Lagoon is een zuur minnende heester die vanwege de grond voorkeur goed samen met heide geplant kan worden. Deze bloeiende heester kan in de border worden toegepast en verder in de rotstuin of als kuipplant.

De groenblijvende plant is goed winterhard en wordt ongeveer 20 cm hoog en 30 cm breed. Lavendelheide kan het best met tuinturf geplant worden. Plant 5 stuks per vierkante meter voor een mooi opvallend resultaat.

Standplaats Andromeda polifolia Blue Lagoon

De heester staat graag in de zon of halfschaduw.

De grond kan het best humusrijk en zuur zijn en vochtig maar wel waterdoorlatend. Plant Lavendelheide door tuinturf te vermengen met de uitgegraven grond en geef jaarlijks een gift turf.

Wanneer bloeit Lavendelheide?

Lavendelheide Blue Lagoon bloeit in april en mei met roze bloemen. De heester heeft een rijke bloei.

Het lancetvormige blad heeft een duidelijke middennerf en is grijsgroen van kleur. Het is een groenblijvende heester.

Verzorging Lavendelheide Blue Lagoon

  • Snoei is niet noodzakelijk, maar is wel mogelijk. Doe dit bij voorkeur direct na de bloei. Lichte snoei houdt het heestertje mooi compact van vorm.
  • Geef jaarlijks een gift tuinturf om de grond zuur te houden.