Andromeda polifolia Nikko – Lavendelheide

Andromeda polifolia Nikko

Lavendelheide

Andromeda polifolia Nikko – Lavendelheide is een kleine groenblijvende heester. In het voorjaar verschijnen roze bloemknoppen gevolgd door witte bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging.

Andromeda polifolia Nikko is een zuurminnende heester die vanwege de grond voorkeur goed samen met heide geplant kan worden. Plant deze bloeiende heester  vooraan in de border. Verder kan hij worden toegepast in de rotstuin of in een pot op het terras.

Deze groenblijvende plant is goed winterhard en wordt ongeveer 25 cm hoog. De heester groeit breed uit en heeft een compacte groeiwijze.

Gebruik bij het planten tuinturf en geeft jaarlijks een gift rondom de heester.

Standplaats Andromeda polifolia Nikko

De heester staat graag in de zon in humusrijke zure grond die vochtig maar wel waterdoorlatend is. Voeg bij het aanplanten tuinturf toe en geef jaarlijks tuinturf bij.

Bloei en blad

Lavendelheide krijgt roze bloemknoppen en bloeit in mei en juni met helder witte bloemen. Het is een rijkbloeiende heester.

Het lancetvormige donkergroene blad heeft omlaag gekrulde bladranden. Het is een groenblijvende heester.

Verzorging Andromeda polifolia Nikko

  •  Snoei deze kleine heester direct na de bloei voor vormbehoud
  • Zorg voor een vochtige standplaats in de zon.
  • Geef jaarlijks een gift tuinturf.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en de tuin is al twintig jaar mijn tweede huis. Met mijn groene vingers wroet ik in de aarde en ik deel dit plezier graag met jullie! Ik vind het erg leuk wanneer je een reactie achterlaat op mijn artikel. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier!