Andromeda polifolia Nikko – Lavendelheide

Andromeda polifolia NikkoAndromeda polifolia Nikko – Lavendelheide is een kleine groenblijvende heester. In het voorjaar verschijnen roze bloemknoppen gevolgd door witte bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging.

Algemene informatie

Andromeda polifolia Nikko is een zuurminnende heester die vanwege de grond voorkeur goed samen met heide geplant kan worden. Plant deze bloeiende heester  vooraan in de border. Verder kan hij worden toegepast in de rotstuin of in een pot op het terras.

Deze groenblijvende plant is goed winterhard en wordt ongeveer 25 cm hoog. De heester groeit breed uit en heeft een compacte groeiwijze.

Gebruik bij het planten tuinturf en geeft jaarlijks een gift rondom de heester.

Standplaats Andromeda polifolia Nikko

De heester staat graag in de zon in humusrijke zure grond die vochtig maar wel waterdoorlatend is. Voeg bij het aanplanten tuinturf toe en geef jaarlijks tuinturf bij.

Bloei en blad

Lavendelheide krijgt roze bloemknoppen en bloeit in mei en juni met helder witte bloemen. Het is een rijkbloeiende heester.

Het lancetvormige donkergroene blad heeft omlaag gekrulde bladranden. Het is een groenblijvende heester.

Verzorging

  •  Snoei deze kleine heester direct na de bloei voor vormbehoud
  • Zorg voor een vochtige standplaats in de zon.
  • Geef jaarlijks een gift tuinturf.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier