Anemone Fantasy Jasmine

Anemone Fantasy JasmineAnemone Fantasy Jasmine is een redelijk laagblijvende Anemone met mooie roze bloemen met geel hart. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging.

Algemene informatie

Er zijn veel verschillende soorten Anemone te koop met bloemen in verschillende kleuren en verschillende hoogtes van de plant. Deze soort is laagblijvend, hij wordt maximaal 40 cm hoog.

Het is een winterharde vaste plant die in de winter afsterft en het voorjaar erop weer boven de grond komt.

Anemone Fantasy Jasmine vormt een mooie pol met veel blad en heeft een rijke en langdurige bloei. Je kunt natuurlijk één plant in de border neerzetten, maar als je minimaal drie stuks bij elkaar zet, dan zal de bloemenpracht nog meer tot zijn recht komen. Plant per vierkante meter 7 à 9 stuks.

Standplaats Anemone Fantasy Jasmine

De plant kan zowel in zon als in halfschaduw staan. De plant kan in normale voedselrijke grond staan die waterdoorlatend is. Zorg wel voor voldoende vochtige grond als de plant in volle zon staat.

Anemone kopen

Er zijn veel mooie verschillende soorten Anemone te koop, ook de hoge soorten blijven stevig overeind staan zonder dat ze steun nodig hebben. Deze planten bloeien laat in de zomer tot in de herfst en zorgen voor kleur in de herfsttuin. Koop Anemone door op onderstaande button te klikken:

Wanneer bloeit de plant?

De plant bloeit rijkelijk met prachtig roze bloemen met gele meeldraden van augustus t/m oktober (vaak zelfs tot aan de eerste nachtvorst). De bloemen kunnen als snijbloem gebruikt worden.

Verzorging Anemone

  • Zorg dat de grond waterdoorlatend en voedselrijk is en voorkom uitgedroogde grond door zo nodig water te geven.
  • Verwijder in het voorjaar de afgestorven plantenresten. Door ze tijdens de winter te laten liggen bescherm je de plant tegen vorst.
  • Geef in het voorjaar organische mest, zodat de plant voldoende voeding heeft om zich om mooi en sterk te ontwikkelen en zodoende veel prachtige bloemen kan vormen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier