Schoenlappersplant – Bergenia cordifolia Eroica

Schoenlappersplant

Schoenlappersplant – Bergenia cordifolia Eroica is een langbloeiende plant met donkerroze bloemen en groot leerachtig blad. Lees hier alles over de standplaats, de bloei, het blad, snoei en waar je de plant kunt kopen.

Deze groenblijvende plant is winterhard en kan langs de vijverrand of als onderbeplanting bij struiken en bomen worden toegepast.

De plant komt het mooist uit als hij in grote groepen wordt aangeplant. Plant 7 stuks per vierkante meter voor een mooi bodembedekkend resultaat.

Bergenia cordifolia Eroica wordt in bloei staand ongeveer 45 cm hoog.

Standplaats Bergenia cordifolia Eroica

Deze bodembedekkende plant staat bij voorkeur in halfschaduw. Is er meer zon aanwezig, dan moet de grond beslist vochtig maar wel waterdoorlatend zijn.

Vanwege de voorkeur voor gefilterd zonlicht kan de plant goed in de buurt van bomen en struiken staan, zet ze er echter niet al te dicht op. De plant houdt van humusrijke, licht vochtige en waterdoorlatende grond.

Schoenlappersplant kopen

Koop deze langbloeiende plant door op onderstaande button te klikken;

Bloei en blad Schoenlappersplant

Schoenlappersplant bloeit in april en mei met donkerroze bloemen aan een stengel die hoog boven het blad uitsteekt, knip uitgebloeide bloemen weg.

Het grote ronde leerachtige blad is glanzend groen van kleur, in de winter verkleurt het blad naar roodgroen. Scheur afgestorven of lelijk geworden blad van de plant af.

Schoenlappersplant snoeien

Bergenia heeft geen snoei nodig. De bloemstelen van uitgebloeide bloemen kunnen worden weggeknipt en lelijk blad ook.

Vermeerderen

Vermeerder de plant door middel van scheuren. Na verloop van tijd kunnen er in de plant gaten vallen, voor het behoud van een mooie vorm is het aan te raden om de plant iedere twee jaar op te nemen en de lelijk stukken te verwijderen. Plant de overige stukken vrij diep weer terug, dit kunt u het best in het najaar doen. Strooi wel voldoende mulch rondom de plant.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier