Campanula Addenda Blue Star – Klokjesbloem

Campanula Addenda Blue StarCampanula Addenda Blue Star is een winterharde plant, die ook wel Klokjesbloem wordt genoemd. Lees hier over de standplaats, bloei en verzorging van deze plant.

Klokjesbloem heeft opgaande en hangende takken, en is daardoor uitermate geschikt om in hoge potten of in hanging baskets te gebruiken. Maar natuurlijk kan de plant ook gewoon in de tuin gezet worden.

Wanneer bloeit Campanula Addenda Blue Star?

Het is een langbloeiende plant, die zeer opvalt in de tuin als hij in grote aantallen is aangeplant. Er zijn dan langdurig paarse bloemenwolken zichtbaar. Overigens is de plant ook binnenshuis te houden, maar zal daar maar één keer bloeien, gedurende ongeveer 4 weken.

Als de plant in de tuin voldoende water en mest krijgt, en de uitgebloeide bloemen verwijderd worden, zal er nog een tweede bloei komen.

Zo kan deze Campanula soort bloeien van mei tot in het najaar. Er is ook een witte soort te koop, Campanula Addenda White Star.

Standplaats

Klokjesbloem staat graag in de zon, de grond moet voldoende vocht en mest bevatten voor een langdurige bloei.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier