Campanula Addenda Blue Star – Klokjesbloem

Campanula Addenda Blue Star

Klokjesbloem

Campanula Addenda Blue Star is een winterharde plant, die ook wel Klokjesbloem wordt genoemd. Lees hier over de standplaats, bloei en verzorging van deze plant.

Klokjesbloem heeft opgaande en hangende takken, en is daardoor uitermate geschikt om in hoge potten of in hanging baskets te gebruiken. Maar natuurlijk kan de plant ook gewoon in de tuin gezet worden.

Wanneer bloeit Campanula Addenda Blue Star?

Het is een langbloeiende plant, die zeer opvalt in de tuin als hij in grote aantallen is aangeplant. Er zijn dan langdurig paarse bloemenwolken zichtbaar. Overigens is de plant ook binnenshuis te houden, maar zal daar maar één keer bloeien, gedurende ongeveer 4 weken.

Als de plant in de tuin voldoende water en mest krijgt, en de uitgebloeide bloemen verwijderd worden, zal er nog een tweede bloei komen.

Zo kan deze Campanula soort bloeien van mei tot in het najaar. Er is ook een witte soort te koop, Campanula Addenda White Star.

Standplaats

Klokjesbloem staat graag in de zon, de grond moet voldoende vocht en mest bevatten voor een langdurige bloei.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en de tuin is al twintig jaar mijn tweede huis. Met mijn groene vingers wroet ik in de aarde en ik deel dit plezier graag met jullie! Ik vind het erg leuk wanneer je een reactie achterlaat op mijn artikel. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier!