Campanula persicifolia Takion Blue – Klokjesbloem

Campanula persicifolia Takion Blue

Klokjesbloem

Campanula persicifolia Takion Blue of Klokjesbloem is een hoge Campanula soort met blauwpaarse komvormige bloemen. Lees hier alles over de verzorging, bloei en standplaats van deze plant.

De plant wordt gemiddeld tot 70 cm hoog en is winterhard, als hij tenminste de eerste winter overleeft. Vorstbescherming tijdens de eerste winter is aan te raden.

Deze in de winter bladverliezende plant staat mooi als kuipplant op het terras maar kan ook in een border worden geplaatst. De bloemen zijn komvormig en staan opgericht of zijwaarts en zijn geschikt als snijbloem. De bloemen van Campanula persicifolia Takion Blue zijn aantrekkelijk voor bijen.

Standplaats Campanula persicifolia Takion Blue

De plant staat graag in zon of halfschaduw.

De grond kan het best voedselrijk en vochtig maar waterdoorlatend zijn.

Campanula persicifolia kopen

Er zijn veel verschillende soorten Campanula te koop met bloemen in de kleuren wit, roze en blauw/paars. Klik hier om Campanula te kopen:

Campanula persicifolia kopen

Bloei en blad

De plant bloeit in mei en juni met blauwpaarse bloemen. Doorbloei wordt gestimuleerd door uitgebloeide bloemen te verwijderen. De bloemen zijn komvormig en staan opgericht of zijwaarts gericht aan de bloemstengels. Als je de bijen wilt helpen dan is dit een prima plant om in de tuin te plaatsen!

Het smalle blad is leerachtig en is donkergroen van kleur. In de winter verliest de plant zijn blad.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier