Campanula lactiflora Prichard Variety – Klokjesbloem

Campanula lactiflora Prichard Variety

Campanula lactiflora Prichard Variety of Klokjesbloem is een hoge Campanula soort, die langdurig bloeit met paarsblauwe bloemen.

De plant wordt 60 tot 100 cm hoog en is zeer geschikt voor een plek achter in de border. De plant kan soms wel wat steun gebruiken, maar kan ook prima steunen op krachtige buurplanten. Door meerdere planten bij elkaar te plaatsen, 5 stuks per vierkante meter, krijgt u een prachtige paarsblauwe bloemenwolk in de border.

De bloemen trekken bijen en zijn geschikt als snijbloem. Klokjesbloem is winterhard en verliest in de winter zijn blad.

Standplaats Campanula lactiflora Prichard Variety

Deze langbloeiende plant staat graag op een warme plek in de zon of eventueel in lichte schaduw.

De grond kan het best waterdoorlatend en voedselrijk zijn. Campanula  kan absoluut niet tegen heel natte voeten. Een natte winter kan er dan ook voor zorgen dat de plant doodgaat.

De plant kan wel goed tegen een tijdelijke droge periode.

Vanwege de hoogte is de plant geschikt voor een plek middenin of achter in de border. Hij kan dan meteen profiteren van steun van andere planten.

Wanneer bloeit Klokjesbloem?

Campanula lactiflora Prichard Variety bloeit overvloedig met paarsblauwe bloemen van juli t/m september. De bloemen hebben wel wat weg van klokjes.

Door uitgebloeide bloemen weg te knippen kan een tweede bloei gestimuleerd worden, al zal die wel minder overvloedig zijn dan de eerste bloei.

Het blad is groen. De plant is bladverliezend in de winter.

Verzorging Campanula lactiflora Prichard Variety

Snoei. Door eind mei ongeveer de helft van de takken terug te snoeien krijgt u een betere vertakking van de plant. Bovendien wordt de bloei meer verspreid, doordat de terug geknipte takken later in bloei zullen komen.

Scheuren. Door de plant om de drie jaar te scheuren blijft hij in een goede conditie.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

1 reactie


  • Sarah

    Ik ben gek op deze plant, hij bloeit hier lekker lang door ieder jaar. Er zit wel relatief veel onderhoud in wanneer je alle uitgebloeide bloemen er uit wilt halen om zo de bloei te ‘rekken’.