Carex morrowii Ice Dance – Zegge

Carex morrowii Ice DanceCarex morrowii Ice Dance of Zegge is een siergras met groen bont gekleurd blad en gele bloeiaren. Lees hier alles over de verzorging en standplaats van dit siergras.

Siergrassen zijn gemakkelijk en vrijwel onderhoudsvrij als ze in de tuin geplant staan. Veel siergrassen blijven ook in de winter groen van kleur en geven zo wat kleur en beweging in de tuin.

Deze groenblijvende plant is goed winterhard en wordt ongeveer 40 cm hoog. Carex morrowii Ice Dance staat mooi in de border of in een pot en is een goede bodembedekker. Plant voor een mooi resultaat in de border 5 à 7 stuks per vierkante meter.

Standplaats Carex morrowii Ice Dance

Zegge is erg gemakkelijk, het siergras kan zowel in zon als in halfschaduw of schaduw staan.

De grond kan het best licht vochtig zijn, vooral als het gras in de zon staat, maar wel waterdoorlatend zijn. Zorg verder voor voedsel- en humusrijke grond die kalkarm is.

Carex morrowoo Ice Dance (Zegge) kopen

Er zijn verschillende soorten Carex te koop met effen groen blad en bont gekleurd blad met wit of geel. Siergras is goed geschikt om grote vakken te vullen in de tuin, maar staat ook mooi in een pot op het terras. Klik op onderstaande button om Carex te kopen:

Carex kopen

Wanneer bloeit de plant?

Zegge bloeit in april en mei met gele bloeiaren.

Het smalle glanzende blad is groen en heeft een gele rand. In de winter blijft het blad groen van kleur.

Hoe verzorg je het siergras?

  • Snoei of trek in het voorjaar het lelijk geworden blad weg.
  • Bemest de plant in het voorjaar en in de zomer met organische mest.
  • Vermeerderen kan iedere 4 à 5 jaar d.m.v. scheuren en opnieuw planten plaatsvinden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier