Carex oshimensis Everest – Zegge: standplaats, bloei, blad en verzorging

Carex oshimensis Everest

Zegge

Carex oshimensis Everest of Zegge is een groen en wit bontbladig siergras, wat groenblijvend in de winter is. Lees hier alles over de standplaats, het blad en de verzorging.

Het gras bloeit in het voorjaar met bruine bloemen, maar dit is niet wat de sierwaarde van de plant bepaald. Carex oshimensis Everest is mooi vanwege zijn overhangende smalle blad dat groengekleurd is, met witte randen.

Het siergras kan op verschillende wijzen worden toegepast. Het is geschikt als vak beplanting, solitair of in groepen in de border, maar ook in een mooie pot op het terras zal hij prachtig staan.

Wordt het gras in groepen geplant houdt dan een aantal aan van 7 tot 9 stuks per vierkante meter voor een mooi resultaat.

Carex oshimensis Everest is winterhard, wordt ongeveer 40 cm hoog en is een groenblijvende plant in de winter.

Standplaats Carex oshimensis Everest

Het siergras kan zowel in de zon als in halfschaduw staan.
De grond kan het best voedsel- en humusrijk zijn en licht vochtig, maar wel waterdoorlatend.

Wanneer bloeit het gras?

Zegge bloeit in april, mei en juni met bruine bloemen. De bloei is niet spectaculair.

Wat het siergras sierwaarde geeft is het prachtig gekleurde smalle groen witte blad.

Verzorging Zegge

Het gras heeft maar weinig verzorging nodig. Knip in het voorjaar het eventueel lelijk geworden blad weg, verder hoeft de plant niet gesnoeid te worden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier