Liriope muscari Variegata – Leliegras

Liriope muscari Variegata

Liriope muscari Variegata – Leliegras is een paars bloeiende groenblijvende plant met grasachtig blad. Het groene blad is in de lengte wit gestreept. Lees hier alles over de standplaats, bloei, het blad, de verzorging en waar je het siergras kunt kopen.

Algemene informatie

Het onderhoud van Liriope muscari Variegata is erg eenvoudig, het blad is groenblijvend en mochten er toch wat lelijke bladeren aan de plant komen dan kunnen deze eenvoudig weg geknipt worden. De plant wordt vaak toegepast in grote vlakken, het resultaat is overweldigend, zeker als de plant in bloei staat. Zelf heb ik een aantal planten vooraan langs de rand van de border staan. De plant wordt tot 25 cm hoog en is redelijk winterhard, maar staat graag beschut voor wind.

Leliegras is een langbloeiende plant, die goed geschikt is als bodembedekker in de border of rotstuin. Ook voor vakbeplanting is deze plant uitermate geschikt., plant voor een mooi resultaat 9 stuks per vierkante meter. De plant kan ook in een pot op het schaduwterras worden toegepast. Vanwege de compacte groei is dit siergras goed geschikt voor kleine tuinen.

Liriope muscari Variegata Kopen

Dit mooie bloeiende siergras kunt u eenvoudig kopen door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Liriope muscari Variegata

De plant staat graag in halfschaduw of schaduw en kan ook goed onder struiken en bomen groeien.
De grond kan het best humusrijk en licht vochtig zijn en waterdoorlatend.

Bloei en blad Leliegras

Leliegras bloeit van augustus t/m oktober met paarse bloemen die aan aren boven het blad uitsteken.
Het grasachtige blad is groen van kleur met witte strepen in de lengterichting, de plant is groenblijvend.

Verzorging leliegras

  • Knip in het voorjaar het lelijke blad en de uitgebloeide bloemaren weg, na het opschonen ziet de plant er weer fraai uit en het nieuwe blad krijgt alle ruimte om goed te groeien.
  • Deel oudere planten in het voorjaar, voor een evenwichtige groei en uitbundige bloei van de plant.
  • Maak voor het aanplanten een ruim gat in de grond en voeg goede tuingrond toe om de plant direct een goede start te geven. 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier