Leliegras – Liriope muscari

Liriope muscari

Liriope muscari – Leliegras

Liriope muscari of Leliegras is een groenblijvende plant die winterhard is en bloeit met blauw/paarse bloemen in aren. Lees hier alles over de standplaats, het blad, de bloei, snoei en verzorging van Leliegras.

Deze in de winter groenblijvende siergrassoort wordt ongeveer 30 cm hoog en is een goede bodembedekker. De plant is winterhard, maar heeft bij snijdende kou wel bescherming nodig.

Leliegras komt goed tot zijn recht als hij met meerdere planten tegelijk wordt aangeplant. Voor een goed bodembedekkend effect plaats je 9 planten per vierkante meter.

Als de planten een aantal jaren staan in de tuin, dan is het verstandig om ze in het voorjaar te delen. Hierdoor krijg je een evenwichtige groei en de plant zal dat jaar uitbundig bloeien.

Standplaats Liriope muscari

De plant staat graag in schaduw of halfschaduw. Plaats de plant in goede tuingrond die humus bevat en vochtig, maar wel goed waterdoorlatend is.

Bloei en blad

Deze langbloeiende plant bloeit met blauw/paarse aren van augustus tot in oktober.

Het blad is lang en smal en is donkergroen van kleur.

Liriope muscari snoeien

In het voorjaar kan al het bruine blad weggeknipt worden. Ook de uitgebloeide aren (als deze nog niet in het najaar verwijderd waren) kunnen er af geknipt worden. Al snel zal het gras fris nieuw blad gaan vormen.

Mijn ervaring

Leliegras is een leuk groenblijvend plantje, wat nog laat in het jaar opvalt door zijn bloei. Door in het voorjaar het lelijke blad weg te knippen, krijg je weer een fraai uitziend gras, wat leuk vooraan in een border kan staan.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en de tuin is al twintig jaar mijn tweede huis. Met mijn groene vingers wroet ik in de aarde en ik deel dit plezier graag met jullie! Ik vind het erg leuk wanneer je een reactie achterlaat op mijn artikel. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier!

9 reacties