Liriope muscari Monroe White – Leliegras

Liriope muscari Monroe White

Liriope muscari Monroe White of Leliegras is een mooie groenblijvende plant met witbloeiende aren in de zomer. Geschikt voor een standplaats in halfschaduw en schaduw. Lees hier alles over de verzorging, snoei en standplaats van Leliegras.

De plant is een siergras met een mooie bloei met witte aren. De plant wordt ongeveer 30 cm hoog en is redelijk winterhard (verdraagt vorst tot – 20 graden Celsius) , maar kan wel wat bescherming tegen vorst en koude wind gebruiken.

Dit siergras is vooral erg mooi als het in grotere hoeveelheden wordt aangeplant. Het is dan ook een goede bodembedekker. Voor een mooi bodembedekkend resultaat plant je het best 7 à 9 stuks per vierkante meter. Zodra de planten 4 à 5 jaar oud zijn kunnen ze in het voorjaar worden gedeeld en opnieuw worden geplant. Zo blijft de plant mooi van vorm en in goede conditie.

Liriope muscari Monroe White kopen

Er zijn verschillende soorten Leliegras te koop, met groen en bontgekleurd blad. Wat bloemkleur betreft is er keuze uit verschillende soorten paars en wit. Klik op onderstaande button om dit siergras te kopen!

Liriope muscari Monroe White kopen

 

Standplaats Liriope muscari Monroe White

De plant heeft een voorkeur voor een beschutte plek in halfschaduw of schaduw.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en licht vochtig, maar wel waterdoorlatend. Droogte wordt redelijk goed verdragen, maar geef bij langdurige droogte water. Aanplanten kan het hele jaar door gebeuren, behalve als het vriest.

Wanneer bloeit Leliegras?

Deze  langbloeiende plant met bloei met witte aren van augustus t/m oktober.

Het smalle en lange blad is donkergroen van kleur. Liriope muscari Monroe White is een groenblijvende plant.

Verzorging Leliegras

  • Snoei in het voorjaar (eind maart) het oude blad en uitgebloeide aren weg. In april wordt weer nieuw fris groen blad gevormd.
  • Bescherm de plant tegen vorst door hem op een beschutte plek tegen harde wind te plaatsen en de grond rondom de planten af te dekken met stro of droog blad.
  • Scheur iedere 4 jaar de planten voor een mooie evenwichtige groei en om de bloei te stimuleren.

Liriope soorten

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier