Catalpa bignonioides Nana – Bolcatalpa

Catalpa bignonioides NanaCatalpa bignonioides Nana, ook wel Bolcatalpa of Boltrompetboom genoemd, is een boom met een compacte ronde kroon, die geschikt is voor de kleine tuin.

De boom is geënt op stam en is op verschillende hoogten verkrijgbaar (ook op halfstam).

De boom is winterhard en heeft weinig onderhoud nodig.

Standplaats Catalpa bignonioides Nana

De boom staat graag in de zon op een plek beschut tegen harde wind.

De grond kan het best waterdoorlatend en los van structuur zijn.

Bloei en blad

Catalpa bignonioides Nana zal niet snel gaan bloeien, alleen in heel warme zomers zouden er in juni en juli crème witte bloemen aan kunnen komen.

Het blad is hartvormig en groot en is lichtgroen van kleur. In de herfst verkleurd het blad naar geel en valt al redelijk snel af. Het blad komt ook laat aan de boom, in juni.

 Hoe snoei je Bolcatalpa?

Snoei hoeft niet jaarlijks te gebeuren, maar als u de grootte wilt beperken, dan kunt u het best ieder voorjaar in maart terugsnoeien tot ongeveer 10 cm van de ent- plaats. De kroon zal dan niet veel groter dan 1m worden. Zonder snoei kan de kroon vrij breed en van boven wat afgeplat worden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier