Lamium maculatum Pink Pewter – Gevlekte Dovenetel

Lamium maculatum Pink Pewter

Gevlekte Dovenetel

Lamium maculatum Pink Pewter of Gevlekte Dovenetel is een langbloeiende bodembedekkende plant met licht roze bloemen die mooi afsteken tegen zilvergrijs blad met groene rand. Lees hier alles over de standplaats, bloei, kleur van het blad en de verzorging.

Deze bloeiende bodembedekker wordt ongeveer 15 cm hoog en is zeer geschikt voor een standplaats onder bomen of struiken of als randplant van een schaduwrijke border.

Voor een mooi resultaat plant u 9 à 11 stuks per vierkante meter.

Lamium maculatum Pink Pewter is winterhard en is groenblijvend in de wintermaanden. De bloemen zijn behalve voor ons ook aantrekkelijk voor bijen.

Standplaats Lamium maculatum Pink Pewter

Deze snelgroeiende plant staat graag op een plek in halfschaduw of schaduw.

De grond kan het best humusrijk zijn en vochtig, maar wel waterdoorlatend.

Wanneer bloeit de plant?

Gevlekte Dovenetel is een langbloeiende plant met mooie licht roze bloemen, die aantrekkelijk zijn voor bijen. De bloei is van april/mei t/m juni en gaat in mindere mate nog door tot in september.

Het blad is hartvormig en is zilvergrijs met een smalle groene rand, de nerven zijn duidelijk zichtbaar. De onderzijde van het blad is groen van kleur. Gevlekte Dovenetel is een groenblijvende plant.

Verzorging Gevlekte Dovenetel

De plant heeft weinig verzorging nodig. In het voorjaar kan de oudere plant gescheurd worden om de plant te vermeerderen. De plant zaait zichzelf uit en breidt zich ook uit met worteluitlopers. 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier