Lamium maculatum Beacon Silver – Gevlekte Dovenetel

Lamium maculatum Beacon Silver

Lamium maculatum Beacon Silver – Gevlekte Dovenetel

Lamium maculatum Beacon Silver of Gevlekte Dovenetel is een mooie bloeiende bodembedekker met zilvergrijs blad en roze bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei en hoe je de plant kunt vermeerderen.

Wie op zoek is naar planten voor een plek in de schaduw heeft aan dit plantje een goede keuze, de plant is groenblijvend, en bloeit in het voorjaar. De plant is  goed winterhard,  wordt ongeveer 15 tot 20 cm hoog en bedekt de grond mooi als je er 9 per vierkante meter plant.

Standplaats Lamium maculatum Beacon Silver

De plant doet het op zijn best in de schaduw of halfschaduw. Hij kan wel in de zon, maar het blad zal er minder mooi van kleur worden.

Gevlekte Dovenetel staat graag in humusrijke, wat vochtige grond.

Wanneer bloeit de plant?

De plant bloeit in mei en juni met roze bloemen.

Het blad is ovaal van vorm en heeft een zilvergrijze kleur, met een groene rand rondom het blad. Als  het blad teveel zon krijgt, wordt de kleur van het blad minder mooi.

Het is een groenblijvende plant, die in de winter ook zorgt voor een mooi gekleurd tapijt.

Vermeerderen

Vermeerderen kan plaatsvinden door delen. Verder zaait de plant gemakkelijk uit.  

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en de tuin is al twintig jaar mijn tweede huis. Met mijn groene vingers wroet ik in de aarde en ik deel dit plezier graag met jullie! Ik vind het erg leuk wanneer je een reactie achterlaat op mijn artikel. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier!