Lamium orvala – Dovenetel

Lamium orvala

Lamium orvala – Dovenetel

Lamium orvala of Dovenetel is een prachtige bodembedekker met groen blad en rozerode bloemen.

De plant is winterhard, wordt tot 50 cm hoog en is uitermate geschikt voor de donkere plekjes in de tuin of voor een plek in halfschaduw. Plant voor een mooi resultaat in de border 7 stuks per vierkante meter. Lamium orvala is een mooie plant die weinig verzorging vraagt en gelukkig geen woekeraar is.

Dovenetel kopen

Er zijn verschillende soorten Dovenetel te koop met bloemen in de kleuren wit, roze en paars. Klik op onderstaande button om deze leuke plantjes te kopen:

Dovenetel kopen

Standplaats Lamium orvala

Als tuinier ken je dat wel, van die plekjes in de tuin waar niet veel wil groeien en al helemaal niets wil bloeien. Nou, dan is dit een erg mooie plant om aan te schaffen. Deze plant staat graag in halfschaduw of schaduw en het is een snelgroeiende plant. Zo is er nog niks te zien en voor je het weet is de plant opeens 50 cm hoog en gaat leuk bloeien, wie wil dat nou niet?

De grond kan het best humusrijk zijn en vochtig maar wel waterdoorlatend.

Bloei en blad

De bloei is in mei en juni met rozerode bloemen. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen.

Het ronde blad is licht groen van kleur en ziet er wat bobbelig uit. De vele nerven zijn goed zichtbaar in het blad. Lamium orvala is een bodembedekkende plant.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier