Manieren om je tuin een nieuwe look te geven‍

Tijd voor frisse tuinideeën? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben volop inspiratie en deskundig advies over hoe je jouw buitenruimte een nieuw leven in kan inblazen. Of je nu de hele tuin wilt opknappen of alleen een paar finishing touches wilt toevoegen, wij helpen je de perfecte look te vinden die past bij de tuin tegen weinig tijd of budget. Als de tuin een beetje saai is geworden of zijn tijd heeft gehad, is dit het ideale moment om hem op te knappen met enkele eenvoudige en kosteneffectieve doe-het-zelf projecten. De voordelen zijn niet alleen dat het huis gezelliger wordt, maar ook dat de verkoopwaarde ervan toeneemt. Er zijn veel manieren om deze doelen te bereiken en hier zijn onze tips!

Het opnieuw schilderen van het hekwerk

Of het hekwerk nu van hout, bamboe of beton is, verven verandert het uiterlijk ervan. Een frisse laag verf fleurt de tuin op, vooral als hij in de winter verwaarloosd is. Een nieuw hekwerk kan duur zijn, maar opnieuw schilderen kost een fractie van de prijs. Als je nu helemaal klaar bent met het hebben van een hek kan je ook naar een haag kwekerij, dit is een andere leuke optie om aan te denken en om meer groen toe te voegen aan je tuin.

Een nieuw tuinpad aanleggen

Als je pad gebarsten en overwoekerd is, is het tijd om het te vervangen of een nieuw pad aan te leggen. Eerst moet je beslissen welk type pad je wil aanleggen. Markeer vervolgens de afmetingen van het pad en graaf de gaten voor de boordstenen. Vervolgens leg je de boordstenen en egaliseert je ze. Als je beton gebruikt om een pad aan te leggen, meng je het beton en giet je het beton in de gaten. Nadat het beton is opgedroogd, verwijder je de boordstenen. Als je kiest voor een decoratief pad, kan je klinkers of stenen leggen. Houd er rekening mee dat naast de mooie look, bakstenen ook makkelijk kunnen breken. Het is dus niet de beste optie als je het pad vaak wordt gebruikt.

Voeg een vleugje kleur toe aan het tuinmeubilair

Als je een terras of balkon hebt, is dat de perfecte plek om kleur toe te voegen met tuinmeubilair. Je kan dit vaak makkelijk verven tegen lage kosten. En het brengt een hele hoop sfeer in je tuin of op je balkon. Dit is een van de makkelijkste manieren om een gezellige tuin te krijgen. En iedereen kan het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.