Pachysandra terminalis Green Carpet

Pachysandra terminalis Green CarpetPachysandra terminalis Green Carpet of Schaduwkruid is een witbloeiende bodembedekker, geschikt voor een schaduwrijke plaats in de tuin.

Deze winterharde en groenblijvende plant wordt tot 15 cm hoog en breidt zichzelf uit met ondergrondse uitlopers.

Standplaats Pachysandra terminalis Green Carpet

De plant is zeer geschikt voor een plek in de schaduw of halfschaduw. Hij kan op zich ook wel tegen zon, maar het blad zal dan geel of erg lichtgroen worden.

Pachysandra is zeer geschikt om op donkere plekken onder struiken en bomen te planten. Het is een goede bodembedekker, die het onkruid goed tegenhoudt als er een aaneensluitend tapijt van de planten gevormd is.

De grond kan het best humus- en voedselrijk en kalkarm zijnen licht vochtig, maar wel waterdoorlatend.

Bloei en blad

Pachysandra terminalis Green Carpet bloeit van maart t/m mei met witte bloemen.

Het blad is leerachtig en glanzend, de rand is gekarteld. Het blad is donkergroen van kleur en ook in de wintermaanden behoudt de plant zijn groene blad.

Het planten van Pachysandra

Zet de planten het liefst op een schaduwrijke plek in de tuin, dan blijft de plant er het mooist uitzien. Meng humus en organische mest door de grond uit het plantgat, zo geeft u de plant een goede start.

Voor een bodembedekkend resultaat kunt u 9 tot 11 stuks per vierkante meter plaatsen. De eerste tijd moet er nog onkruid gewied worden, maar als de planten elkaar bereikt hebben is dit niet meer nodig.

Vermeerderen

Pachysandra vermeerderd zichzelf met ondergrondse uitlopers. Eventueel kunt u de oudere planten ook nog scheuren.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier