Pachysandra terminalis Green Sheen – Pachysandra

Pachysandra terminalis Green SheenPachysandra terminalis Green Sheen is een groenblijvende bloeiende bodembedekker die zowel in de zon als in de schaduw kan staan.

Deze Pachysandra soort kan het best tegen zonlicht door zijn leerachtige en glanzende blad en zal niet snel geel worden.

Pachysandra terminalis Green Sheen is een winterharde groenblijvende plant, die goed gebruikt kan worden onder struiken en bomen, maar die ook goed geschikt is als randplant en bodembedekker in vakken. De plant vermeerderd zichzelf met ondergrondse uitlopers, waardoor een aaneensluitend groen tapijt ontstaat, wat het onkruid goed tegen kan houden. De plant wordt ongeveer 20 cm hoog.

Standplaats Pachysandra terminalis Green Sheen

De plant kan in zon, halfschaduw- en schaduw staan.

De grond kan het best voedsel- en humusrijk zijn en licht vochtigbutton maar wel waterdoorlatend. Zorg verder voor kalkarme grond.

Bloei en blad

Pachysandra terminalis Green Sheen bloeit in april en mei met geurende witte bloemen.

Het blad is donkergroen van kleur en is glanzend en leerachtig met een gekartelde rand.

Het is een groenblijvende plant die dus het gehele jaar door kleur aan de tuin geeft.

Planten van Pachysandra terminalis Green Sheen

Plant 9 à 11 stuks per vierkante meter voor een goed bodembedekkend resultaat. Meng bij het planten humus en organische mest door de grond en zorg voor voldoende vocht. Zo geeft u de planten een uitstekende kans om goed aan te slaan.

Vermeerderen en snoeien

Pachysandra terminalis Green Sheen vermeerderd zichzelf met ondergrondse uitlopers. Oudere planten kunnen ook gescheurd worden.

Snoei is niet nodig. Wel kunnen de planten flink uitgedund worden door ze bijna helemaal terug te knippen.

Lees meer; Pachysandra soorten