Pachysandra terminalis Green Sheen – Pachysandra

Pachysandra terminalis Green SheenPachysandra terminalis Green Sheen is een groenblijvende bloeiende bodembedekker met witte bloemen. Lees hier alles over de verzorging, standplaats, het blad en de bloei.

Deze Pachysandra soort kan het best tegen zonlicht door zijn leerachtige en glanzende blad en zal niet snel geel worden.

Pachysandra terminalis Green Sheen is een winterharde groenblijvende plant, die goed gebruikt kan worden onder struiken en bomen, maar die ook goed geschikt is als randplant en bodembedekker in vakken. De plant vermeerderd zichzelf met ondergrondse uitlopers, waardoor een aaneensluitend groen tapijt ontstaat, wat het onkruid goed tegen kan houden. De plant wordt ongeveer 20 cm hoog.

Standplaats Pachysandra terminalis Green Sheen

De plant kan in zon, halfschaduw- en schaduw staan.

De grond kan het best voedsel- en humusrijk zijn en licht vochtig maar wel waterdoorlatend. Zorg verder voor kalkarme grond.

Bloei en blad

Deze bloeiende bodembedekker bloeit in april en mei met geurende witte bloemen.

Het blad is donkergroen van kleur en is glanzend en leerachtig met een gekartelde rand.

Het is een groenblijvende plant die dus het gehele jaar door kleur aan de tuin geeft.

Planten van Pachysandra

Plant 9 à 11 stuks per vierkante meter voor een goed bodembedekkend resultaat. Meng bij het planten humus en organische mest door de grond en zorg voor voldoende vocht. Zo geeft u de planten een uitstekende kans om goed aan te slaan.

Vermeerderen en snoeien

Pachysandra vermeerderd zichzelf met ondergrondse uitlopers. Oudere planten kunnen ook gescheurd worden.

Snoei is niet nodig. Wel kunnen de planten flink uitgedund worden door ze bijna helemaal terug te knippen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

5 reacties


 • fieny Jongen

  Geachte heer, mevr.

  kan ik deze plant onder de hortensia planten,
  om het vele onkruid tegen te gaan.

  graag hoor ik iets, en alvast bedankt.

  mvg Fieny


  • Willemien Mostert

   Jazeker, dat kan. Let wel op, de plant wil graag in kalkrijke grond staan, blauwe Hortensia’s hebben zure grond nodig. Bij ons in de tuin staat de plant onder roze Hortensia’s en dat gaat goed.


 • Steven

  Hallo,

  Kan ik deze plant met het grasmachine snoeien op de hoogste stand bijvoorbeeld? Ik heb redelijk veel staan en na een aantal jaren is er nogal wat hoogteverschil. Zoja wanneer doe ik dit het best?
  Alvast bedankt

  Groetjes
  Steven