Saxifraga arendsii – Steenbreek

Saxifraga arendsii

Saxifraga arendsii – Steenbreek

Saxifraga arendsii of Steenbreek is een leuk laag blijvend en bloeiend plantje wat goed in een rotstuin of langs een border kan staan en een mooi groenblijvend tapijt vormt.

De plant wordt ongeveer 20 cm hoog en breed.

Standplaats Saxifraga arendsii

De plant kan zowel in de zon als op een koele plek in halfschaduw staan. Zeker in de zon, maar ook in halfschaduw moet de grond vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend. Verder stelt deze groenblijvende plant weinig eisen.

Behalve in de rotstuin kan deze plant ook uitstekend fungeren als bloeiende bodembedekker tussen struiken, in een pot op het terras of langs de rand van een border of pad.

Saxifraga kopen

Dit leuke bodem bedekkende plantje heeft vele kwaliteiten. De plant blijft groen in de winter en geeft dan kleur aan de border, bodembedekkers gaan de vorming van onkruid tegen en in het voorjaar bloeien de plantjes. Er zijn soorten in allerlei kleuren verkrijgbaar, dus er is voor iedereen wel een leuke soort verkrijgbaar.

Saxifraga kopen

Bloei en blad

Saxifraga arendsii bloeit in april en mei met bloemen in de kleur geel,rood, roze of wit, afhankelijk van de soort.

De bloemen groeien op stengeltjes, die boven het blad uitsteken.
Het kleine blad is mooi groen van kleur, en zeker als er meerdere planten bij elkaar staan vormt het geheel een mooi groen tapijt, ook in de wintermaanden. Zet de planten 20 cm uit elkaar voor een mooi resultaat.

Snoei en vermeerderen

Knip na de bloei de bloemen en stengels weg en knip de plant eventueel weer in model om hem mooi te houden.

Na drie jaar kan de plant gescheurd en opnieuw uitgeplant worden.

[maxbutton id=”4″ url=”https://plantnu.nl/?s=saxifraga” text=”Saxifraga soorten” linktitle=”Steenbreek soorten” ]  [maxbutton id=”4″ url=”https://plantnu.nl/bloeiende-bodembedekkers” text=”Bloeiende bodembedekkers” linktitle=”Bodembedekkende planten” ]

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en de tuin is al twintig jaar mijn tweede huis. Met mijn groene vingers wroet ik in de aarde en ik deel dit plezier graag met jullie! Ik vind het erg leuk wanneer je een reactie achterlaat op mijn artikel. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier!