Struikkamperfoelie – Lonicera nitida Red Tips

StruikkamperfoelieStruikkamperfoelie (Lonicera nitida Red Tips) is een groenblijvende heester met prachtig roodpaars jong blad en onopvallende crème witte bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei , snoei en verzorging van de heester.

De bloeiende heester wordt tot 1,5 m hoog en is goed winterhard. Lonicera nitida Red Tips kan mooi worden toegepast als haag, als vakbeplanting of in de border. Plant voor een bodembedekkend resultaat 3 stuks per vierkante meter.

Struikkamperfoelie kopen

Koop deze heester door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Lonicera nitida Red Tips

Struikkamperfoelie staat graag in zon of halfschaduw in waterdoorlatende grond. De voorkeur gaat verder uit naar humusrijke licht vochtige grond.

Wanneer bloeit Lonicera nitida Red Tips?

Van april t/m juni komen er crème witte kleine bloemen in de heester.
Het glanzende leerachtige blad is klein en hartvormig en is groen van kleur. Zoals de naam van de plant al doet vermoeden komen er aan de toppen van de takken roodpaars gekleurde blaadjes.
Lonicera nitida Red Tips is een groenblijvende plant.

Verzorging Lonicera nitida Red Tips

  • Snoei in het voorjaar eventueel ingevroren takken weg. Hagen kunnen aan het begin van de zomer en in september worden gesnoeid zodat er een mooie volle en strakke haag ontstaat.
  • Bemest de heester in het voorjaar met organische mest.
  • Door mulch te strooien blijft de grond wat vochtiger.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier