Thymus Doone Valley – Citroentijm

Thymus Doone ValleyThymus Doone Valley of Citroentijm is een groenblijvend kruid met groengeel bontgekleurd blad en roze bloemen. Lees hier over de standplaats, bloei, snoei en verzorging en waar je de plant kunt kopen.

Algemene informatie

Thymus Doone Valley wordt tot 10 cm hoog en is een licht beloopbaar heestertje. Je kunt hem tussen stapstenen planten waar het een mooi groenblijvend tapijt zal vormen. Ook in de rotstuin en aan de borderrand komt Citroentijm mooi tot zijn recht. Plant 9 à 11 stuks per vierkante meter.

Het kruid groeit in een compacte vorm. Het kleine groengele bontgekleurde blad geeft een lichte citroengeur af, zeker bij kneuzen van het blad.

Standplaats Thymus Doone Valley

Citroentijm houdt van een warme zonnige plek in de zon.

Zet hem in waterdoorlatende kalkrijke redelijk arme grond. Te lange nattigheid wordt niet goed verdragen door de wortels.

Tijm kopen

Er zijn verschillende soorten Tijm te koop met blaadjes in verschillende kleuren. Koop deze plant door op onderstaande button te klikken;

Wanner bloeit de plant?

Citroentijm bloeit in juni en juli met een overdaad aan roze bloemen. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Het blad is groengeel van kleur en blijft jaarrond aan de plant zitten. Bij kneuzen van het blad komt een lichte citroengeur vrij.

Verzorging en snoei

Dek in de winter de plantjes licht af met blad als bescherming tegen vorst.

Knip in het voorjaar eventueel beschadigde stukjes weg en snoei de heester na de bloei lichtjes terug voor vormbehoud.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.