Vuurdoorn – Pyracantha Orange Charmer

Vuurdoorn

Vuurdoorn – Pyracantha Orange Charmer

Vuurdoorn (Pyracantha Orange Charmer) is een groenblijvende heester met donkergroen glanzend blad, witte bloemen in voorjaar en oranje bessen in herfst en winter.
De heester wordt vaak langs een muur of schutting geleid, maar is ook goed geschikt om als haag aan te planten. De heester heeft scherpe doornen en zorgt voor een ondoordringbare erfafscheiding, die bovendien vogelvriendelijk is. Vogels vinden er een goede schuil- of nestelplaats en de bessen zijn in de herfst en winter een lekkere traktatie. Zonder snoei kan de heester tot 3 m hoog worden.

Koop Vuurdoorn!

Klik op onderstaande button om deze bloeiende groenblijvende heester te kopen!

[maxbutton id=”4″ url=”https://www.directplant.nl/vuurdoorn-pyracantha-orange-charmer.html” text=”Koop deze heester!” nofollow=”true” linktitle=”Vuurdoorn kopen!” ]

Standplaats Pyracantha Orange Charmer

Deze bloeiende heester staat graag in zon of halfschaduw, maar in de zon moet de grond wel voldoende vochtig zijn.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en licht vochtig maar waterdoorlatend.

Bloei, bessen en blad

Vuurdoorn bloeit in mei en juni met witte bloemen.

Vanaf september raakt de heester bezaaid met grote trossen oranje gekleurde bessen, die aantrekkelijk zijn voor vogels.

Het donkergroene glanzende blad is langwerpig van vorm. Pyracantha Orange Charmer is een groenblijvende plant.

Verzorging

  • Aanbinden van de takken is noodzakelijk als de heester wordt gebruikt langs een muur of schutting. Bind de hoofdtak verticaal aan een rek of draad vast en geleid de overige takken zoveel mogelijk horizontaal. Zo worden goede gesteltakken gevormd.
  • Snoei kan plaatsvinden in de zomer. Snoei de naar voren staande takken weg en kort de zijscheuten die aan de gesteltakken komen in. Zo wordt de vorming van bloemknoppen voor het volgende jaar gestimuleerd en zullen de bessen die in de herfst en winter aan de heester zitten beter zichtbaar zijn. Staat de heester vrij (als haag) aangeplant dan hoeft er weinig snoei plaats te vinden. Voor vormsnoei en het beperken van de grootte is het voorjaar een goede snoeitijd.

Klik op onderstaande button voor een overzicht van Vuurdoorn soorten!

[maxbutton id=”4″ url=”https://plantnu.nl/?s=vuurdoorn” text=”Vuurdoorn soorten” linktitle=”Overzicht Vuurdoorn soorten” ]