Waar let je op als je een schutting gaat plaatsen?

Schutting plaatsenAls je een tuin hebt ontkom je er niet aan om een schutting te plaatsen. Dit zorgt er namelijk voor dat je tuin beschermt is en je kunt genieten van privacy. Het lijkt in eerste instantie waarschijnlijk gemakkelijk om een nieuwe schutting te plaatsen. Een schutting kopen is zo gedaan en je hoeft hem alleen maar te plaatsen. Toch komt er altijd meer bij kijken dan je van te voren wellicht zou denken. De schutting is bijvoorbeeld in veel gevallen ook een schutting voor de buren. Hierdoor moet je wel even afstemmen met de buren welke schutting je neemt. In dit blog bericht willen we je graag informeren over waar je op moet letten als je een schutting gaat plaatsen.

Schutting afspreken met de buren

De meeste mensen die een schutting gaan plaatsen hebben buren naast de tuin. Dit betekent in veel gevallen het plaatsen van de schutting voor beide is. Als je bijvoorbeeld al een schutting hebt staan, maar je deze graag wilt vervangen, moet je dit afstemmen met je buren. Er zijn exacte regels met betrekking tot het plaatsen van een schutting. In de meeste gevallen wordt de schutting op de erfgrens gezet. Mocht je nu niet met de buren uitkomen welke soort schutting je beide wilt, kun je er altijd een eigen schutting tegenaan bouwen. Zolang het op je eigen erf staat mag je deze gewoon bouwen. Uiteraard is samen met je buren een schutting plaatsen de beste oplossing!

Welke soort schutting wil je?

Voor de schutting kun je kiezen uit verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan een betonnen schutting of een houten schutting. Als je de schutting wilt maken met rabatplanken, kun je een erg mooie houtlook meegeven aan de tuin. Het hout is daarnaast ook gemakkelijk te onderhouden, waardoor je erg lang kunt genieten van de schutting. In Nederland worden de meeste schuttingen gemaakt van hout. Hierdoor is het ook een logisch materiaal om te kiezen voor jouw schutting.

Ga jij een nieuwe schutting plaatsen? Zorg er dan voor dat je zeker Gadero.nl hebt bekeken! Hier vindt je alles wat je nodig hebt voor het plaatsen van je nieuwe schutting.

De plank-dichtheid van je houten schutting

Naast dat je een materiaalkeuze maakt voor de schutting, is het ook belangrijk dat je nadenkt over het design van de schutting. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de planken wat verder uit elkaar te zetten. Hierdoor kunnen er kijkgaten in de schutting ontstaan. Als je dit echter niet wilt, kun je ervoor kiezen om een hogere plank-dichtheid te kiezen. Hiermee plaats je de planken dichter op elkaar, waardoor het niet meer mogelijk wordt om door de schutting heen te kijken. Uiteraard heb je voor een hogere plank-dichtheid ook meer planken nodig.

De hoogte en kleur van de schutting

Nadat je de materiaalkeuze en plank-dichtheid bepaald hebt, kun je ook nog nadenken over de hoogte van de schutting. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat je nog wel over de schutting kunt kijken, maar je kunt hem ook hoog genoeg maken zodat dit niet meer kan. Daarnaast heb je ook nog een mogelijkheid om de kleur van de schutting te bepalen. Als je voor een houten schutting hebt gekozen, is het vaak zo dat er voor de mooie houtkleur gekozen wordt. Je hoeft dit echter niet te behouden voor je schutting. Hout is namelijk erg gemakkelijk te verven. Hierdoor kun je de schutting bijvoorbeeld een mooie zwarte kleur geven en de schutting goed matchen met de meubels die je in de tuin hebt staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.