Wanneer huur je een bouwafval container?

Je bent van plan om te gaan verbouwen, te klussen of op te ruimen. Je weet al dat je veel afval gaat tegenkomen. Moeizaam denk je na over hoe je al die rommel gaat vervoeren. In een klein aanhangertje, wel tien keer heen en weer rijden naar de stort. Dat kan gelukkig anders: met een bouwafval container. Wanneer kun je het best zo’n container huren? En wanneer is het juiste moment er eentje aan te vragen?

Klussen, verbouwen of opruimen

Een bouwafval container is ideaal voor particulieren en bedrijven die in huis of op de zaak gaan klussen, verbouwen en opruimen. Zeker als je bijvoorbeeld vervuilde grond of puin wilt afvoeren, is een container huren een verstandige keus. Je bespaart veel tijd en geld, omdat je niet steeds naar de stort hoeft te rijden.

Ook als je bijvoorbeeld in de tuin aan de slag gaat, kan een afvalcontainer nuttig zijn. Houtafval, tuinhout en tuin- en groenafval kunnen gewoon met een container afgevoerd worden. Bepaal voor je aan de slag gaat eerst wat voor soort afval je wilt afvoeren.

Op tijd aanvragen

Vraag je bouwafval container op tijd aan. Begin je bijvoorbeeld op zaterdag met klussen, slopen of verbouwen, dan is het handig om op donderdag te container al te laten plaatsen. Doe je de aanvraag bijvoorbeeld een week van tevoren, dan weet je zeker dat je op tijd beschikking hebt over de container tijdens je werkzaamheden. Je kunt de container natuurlijk ook laten plaatsen op de dag waarop je gaat klussen. Toch is het handiger om de container alvast klaar te hebben staan.

Vraag ook op tijd bij de gemeente of je de container zomaar mag plaatsen. Op eigen terrein is vaak geen probleem. Plaats je de container op bijvoorbeeld een parkeerplaats, dan heb je vaak wel een vergunning nodig. Begin op tijd met de aanvraag, zodat je zeker weet dat je over de bouwbak beschikt wanneer je dat wenst.

Als je veel af te voeren hebt

Een bouwafval container komt van pas als je veel af te voeren hebt. Heen en weer rijden met een aanhanger vol puin is onbegonnen werk. In een bouwafval container kun je al je afval kwijt. Je hoeft zelf niet heen en weer te rijden, want de chauffeur komt de bak ophalen en brengt het afval weg.

Heb je veel bouwafval? Of denk je veel bouwafval te produceren? Huur dan op tijd een bouwafval container. Zo voorkom je een hoop stress, frustratie en ongemak tijdens het verbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.