Astrantia major Florence – Zeeuws Knoopje

Astrantia major Florence

Astrantia major Florence – Zeeuws Knoopje

Astrantia major Florence of Zeeuws Knoopje is een rijk- en langbloeiende vaste plant met lichtroze bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging.

Deze langbloeiende plant wordt 60 à 80 cm hoog is winterhard.

De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen.

Zeeuws Knoopje komt in de border mooi tot zijn recht als hij in grote groepen wordt aangeplant. Plant 7 à 9 stuks per vierkante meter.

Standplaats Astrantia major Florence

De plant kan in zon of halfschaduw staan. Hoe meer zon de plant vangt des te vochtiger de grond moet zijn.

Zeeuws Knoopje houdt van vochtige grond, die wel waterdoorlatend is. Zorg verder voor voedselrijke en kalkrijke grond.

Koop Zeeuws Knoopje

Er zijn veel verschillende soorten Zeeuws Knoopje met bloemen in de kleuren rood, roze en wit. Deze planten zijn echte bijen trekkers en de planten bloeien langdurig met veel bloemen, het is dan ook een prachtige plant voor iedere tuin! Koop Zeeuws Knoopje door op onderstaande button te klikken:

 

Wanneer bloeit Astrantia major Florence?

Zeeuws Knoopje is een lange en rijke bloeier in de maanden juni t/m september. De bloemen zijn licht roze van kleur, steken op stevige stelen boven het blad uit en trekken bijen naar de tuin. De bloemen zijn geschikt voor gebruik als snijbloem en het is ook mogelijk de bloemen te drogen. Uitgebloeide bloemen hebben ook nog sierwaarde, maar ze kunnen zich wel gaan uitzaaien dus als dat niet gewenst is dan is het aan te raden uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Het groene blad glanst. Astrantia major Florence is een bladverliezende plant.

Verzorging

  • Snoei is niet nodig. Verwijder uitgebloeide bloemen en eventueel lelijk geworden delen, hierdoor wordt doorbloei gestimuleerd.
  • Geef water tijdens droge perioden, zeker als de plant in de volle zon staat. De grond mag eigenlijk nooit uitdrogen.
  • Vermeerder de plant d.m.v. delen van de plant en het opnieuw planten van de afzonderlijke delen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier