Astrantia major Snowstar – Zeeuws knoopje

Astrantia major SnowstarAstrantia major Snowstar of Zeeuws knoopje is een rijkbloeiende vaste plant, met groen/witte bloemen. Lees hier over de verzorging, standplaats en bloei.

Algemene informatie Astrantia major Snowstar

Er zijn veel soorten Zeeuws knoopje met bloemen in allerlei kleuren. Zo is er voor iedere border wel een mooie bijpassende kleur te vinden.

Deze langbloeiende plant is winterhard en bladverliezend en wordt ongeveer 70 cm hoog.

Zeeuws knoopje staat mooi in de border als hij met grote groepen tegelijk wordt aangeplant. Houdt daarbij een aantal aan van 7 tot 9 stuks per vierkante meter. De bloemen zijn erg aantrekkelijk voor ons, maar zeker ook voor de bijen.

Standplaats Astrantia major Snowstar

De plant staat graag op een plek in de zon of in lichte schaduw. De grond kan het best vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend. Verder kan de grond het best voeding- en kalkrijk zijn.

Wanneer bloeit de plant?

Zeeuws knoopje bloeit van juni t/m augustus met groen/witte bloemen. De punten van de bloemschermen zijn groen van kleur, voor de rest is de bloem mooi wit.

De grootste bloei vindt plaats in de maanden juni en juli, door steeds uitgebloeide bloemen en lelijke stengels te verwijderen blijft de plant (in mindere mate) doorbloeien tot in augustus.

De bloemen kunnen goed als snijbloem of droogbloem gebruikt worden.

Het blad is groen. In de winter verliest de plant zijn blad.

Verzorging

  • Vermeerderen. Vermeerderde plant door de kluit te delen en de afzonderlijke stukken opnieuw uit te planten.
  • Water geven. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Zeker in de zon heeft Astrantia major Snowstar vocht nodig.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier