Astrantia major Roma – Zeeuws knoopje

Astrantia major RomaZeeuws knoopje of Astrantia major Roma is een langbloeiende plant met oudroze bloemen die aantrekkelijk zijn voor insecten. Lees hier alles over de verzorging, snoei, standplaats en bloei van de plant.

Algemene informatie Astrantia major Roma

De plant is bladverliezend en winterhard, het blad komt tot ongeveer 30 cm, in bloei wordt de plant tot 70 cm hoog.

Astrantia is geschikt voor een standplaats onder bomen en struiken, maar kan ook goed in een border met meer zon staan, als de grond maar voldoende vochtig is. De bloemen zijn erg aantrekkelijk voor bijen en andere insecten.

Plant voor een mooi opvallend resultaat in de border 7 tot 9 stuks per vierkante meter.

Waar kan je het Zeeuws knoopje kopen?

Er zijn verschillende soorten Zeeuws knoopje te koop met bloemen in allerlei kleuren. Astrantia major Roma is een mooie soort met oudroze bloemen. De plant komt mooi tot zijn recht als hij met meerdere aantallen worden aangeplant.

Zeeuw knoopje kopen

 

Standplaats Astrantia major Roma

De voorkeur van de plant gaat uit naar een plek in halfschaduw. Krijgt de plant meer zon, dan moet de grond voldoende vochtig zijn. Zorg verder voor humus- en voedselrijke grond die goed waterdoorlatend is.

Bloei en blad van Astrantia major Roma

Zeeuws knoopje bloeit langdurig van juni tot in september. Als de uitgebloeide bloemen verwijderd worden. Hierdoor wordt doorbloei gestimuleerd, zodat er ook tegen het eind van de zomer nog enkele bloemen zullen verschijnen. Knip je de uitgebloeide bloemen niet weg, dan wordt de energie van de plant gestopt in zaadvorming.

De bloemen zijn aantrekkelijk voor insecten en ze zijn goed te gebruiken als snijbloem.

Het groene ingesneden blad sterft in de winter af.

Verzorging Zeeuws knoopje

  • Houdt de grond vochtig, vooral als de plant meer zon vangt, maar zorg wel voor waterdoorlatende grond.
  • Vermeerderen kan plaatsvinden d.m.v. delen van de plant.
  • Snoei de uitgebloeide bloemen uit de plant, misschien volgt er later in het jaar dan nog een lichtere tweede bloei.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier