Berberis thunbergii Bagatelle – Japanse Zuurbes

Berberis thunbergii Bagatelle

Japanse Zuurbes

Berberis thunbergii Bagatelle of Japanse Zuurbes is een kleine bolvormig groeiende heester met roodbruin blad met mooie herfstverkleuring en gele bloemen en rode bessen.

Deze winterharde bloeiende heester wordt 30 cm hoog en 50 cm breed en kan worden toegepast als lage haag, vakbeplanting, kuipplant en in de rotstuin.
De heester heeft stekels, wat het een wat lastig karwei maakt om te snoeien. Plant 5 à 7 stuks per vierkante meter of 4 stuks per strekkende meter.

Standplaats Berberis thunbergii Bagatelle

De heester staat graag in zon of lichte schaduw.

De voorkeur gaat uit naar kalk- en voedselrijke grond die niet te nat is.

Bloei, bessen en blad

Japanse Zuurbes Bagatelle bloeit met gele bloemen in mei en juni.
Na de bloei komen er rode bessen aan de heester.
Het eivormige kleine glanzende blad is mooi roodbruin van kleur en wordt in de herfst oranjerood van kleur. In de winter verliest de heester zijn blad en zijn de stekels aan de takken goed zichtbaar.

Verzorging Berberis thunbergii Bagatelle

  • Snoei is goed mogelijk. Als de heester als haag is aangeplant dan is het aan te raden om 2x per jaar te snoeien, in mei en september. Zo wordt de haag mooi strak en compact.
  • Bemest de heester in het voorjaar met compost.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier