Viburnum tinus Eve Price

Viburnum tinus Eve PriceViburnum tinus Eve Price of Sneeuwbal is een winterbloeiende heester met een lange bloei met roze knoppen en wit-roze bloemen.

Deze matig winterharde heester groeit langzaam en heeft een compacte vorm. Houdt er wel rekening mee dat de heester op den duur tot 2 à 3 m hoog en breed kan worden. Denk dus goed na over de standplaats.

Deze groenblijvende plant kan solitair worden aangeplant, maar is ook geschikt om als haag aan te planten of in een grote pot. Behalve als heester is de soort ook op stam en in vormsnoei verkrijgbaar.

Standplaats Viburnum tinus Eve Price

De heester staat graag op een beschutte plek uit harde wind in de zon of lichte schaduw.

De grond kan het best licht vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend.

Zorg verder voor voldoende voedsel- en humusrijke grond.

Bloei, bessen en blad

Viburnum tinus Eve Price is een rijkbloeiende heester. In het najaar worden de knoppen gevormd, die roze van kleur zijn. De knoppen sieren de heester in de winter, en al in januari komen er wit-roze bloemen tevoorschijn, die tot in mei blijven doorbloeien.

Na de bloei kunnen er blauwzwarte bessen aan de heester komen, een lekkernij voor vogels.

Het blad is donkergroen en glanzend en heeft een puntvorm. Viburnum tinus Eve Price is een groenblijvende heester. De jonge takken zijn roodgekleurd.

Verzorging Viburnum tinus

  • Snoeien is niet noodzakelijk, maar kan wel. Na de bloei kan er lichte snoei plaatsvinden om de vorm mooi compact te houden. Snoei laat in het voorjaar eventuele doodgevroren takken weg. Een Viburnum op stam kan het best zodanig worden bijgehouden met snoeien dat de verhoudingen tussen de stam en de bol goed blijven.
  • Bemesten kan plaatsvinden in het voorjaar. Gebruik bij voorkeur organische mest.
  • Vorstbescherming is noodzakelijk in strenge winters. Dek de voet van de heester af met blad en bescherm de plant verder eventueel door hem in te pakken met bv. vliesdoek. Een standplaats uit schrale wind is aan te bevelen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier