Viburnum burkwoodii Anne Russell – Sneeuwbal

Viburnum burkwoodii Anne Russell

Viburnum burkwoodii Anne Russell – Sneeuwbal

Viburnum burkwoodii Anne Russell of Sneeuwbal is een bloeiende heester met mooie zalmroze bloemknoppen en witte bolvormige bloemen in april en mei. Lees hier over de standplaats, bloei en verzorging van de heester.

Heesters zijn een aanvulling op iedere tuin. De verzorging van deze heester is gemakkelijk en vanwege de mooie bloemen en de herfstverkleuring van het blad is deze heester zeker een aanrader.

De sierheester is goed winterhard en wordt ongeveer 2 m hoog. Plant 1 heester per vierkante meter. De heester is mooi solitair in de border, in de heesterborder en kan worden toegepast als informele haag. De heester valt op met zijn zalmroze bloemknoppen tegen het glanzende groene blad.

Standplaats Viburnum burkwoodii Anne Russell

De heester staat graag in zon of halfschaduw.

De grond kan het best licht vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend en humusrijk en zuur. Laat de grond niet uitdrogen, dit gaat ten koste van de bloemen.

Viburnum kopen

Er zijn veel soorten Viburnum te koop. Het zijn mooie witbloeiende heesters. Iedere soort heeft zijn eigen bloeitijd. Koop deze heester door op onderstaande button te klikken:

Viburnum kopen

Wanneer is de bloei en de besvorming?

De heester bloeit met bolvormige witte bloemen in april en mei, vooraf gegaan door zalmroze bloemknoppen. De geurende bloemen trekken vlinders en bijen naar de tuin. Na de bloei kunnen er zwarte bessen verschijnen.

Het blad is glanzend en groen van kleur. In de herfst is er een mooie verkleuring van het blad naar geel en rood. In zachte winters is de heester (half)groenblijvend, maar over het algemeen verlies deze heester in de winter haar blad.

Verzorging Viburnum burkwoodii Anne Russell

Na de bloei kunnen beschadigde takken en verkeerd groeiende takken verwijderd worden. Verdere snoei wordt afgeraden. Zorg dus bij het planten voor een ruime plantplaats.

Geef water tijdens langdurige droogte, om uitdroging van de grond te voorkomen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier