Viburnum carlesii – Sneeuwbal

Viburnum carlesiiViburnum carlesii of Sneeuwbal is een struik, geschikt voor de kleine tuin, met roze witte bloemen in het voorjaar en een mooie herfstverkleuring van het blad.

De struik wordt tot ongeveer 1,5 m hoog en is breed uitgroeiend.

In de winter verliest de winterharde Viburnum carlesii zijn blad, eerst voorafgegaan door een mooie herfstverkleuring met rood gekleurd blad.

Standplaats Viburnum carlesii

Deze bloeiende struik kan zowel in zon als lichte schaduw staan.

De grond kan het best voedsel- en humusrijk zijn en zuur en waterdoorlatend. Zorg dat de grond niet teveel uitdroogt, geef eventueel water bij.

Bloei en blad

De heester bloeit in het voorjaar met roze witte bolvormige schermbloemen. De bloei is in april en mei maar ook daarvoor zijn de roze bloemknoppen mooi.

Het jonge blad heeft een brons kleur en wordt daarna groen. In de herfst verkleurd het blad prachtig naar rood. In de winter verliest de struik zijn blad.

Verzorging Viburnum carlesii

  • Snoei kan het best na de bloei plaatsvinden. Zeker als de bloei terugloopt is het verstandig om verjongingssnoei toe te passen, waarbij enkele van de oudste takken flink worden ingekort.
  • Bemest in het voorjaar met organische mest.
  • Geef eventueel extra water tijdens droge perioden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en de tuin is al twintig jaar mijn tweede huis. Met mijn groene vingers wroet ik in de aarde en ik deel dit plezier graag met jullie! Ik vind het erg leuk wanneer je een reactie achterlaat op mijn artikel. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier!