Viburnum Eskimo – Sneeuwbal

 

Viburnum EskimoViburnum Eskimo of Sneeuwbal is een compact groeiende heester met bolvormige witte bloemen en van rood naar zwart verkleurende bessen in het najaar.

De heester is een half wintergroene plant, die tot 1,5 m hoog kan worden. De heester is compact en krijgt een ronde vorm.

Viburnum Eskimo is verkrijgbaar als heester en op stam en is geschikt voor een plek in de border, solitair, voor de kleine tuin en om in een pot te plaatsen.

De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en andere insecten.

Standplaats Viburnum Eskimo

De bloeiende heester staat graag in de zon, maar lichte schaduw wordt ook verdragen.

De grond kan het best vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend.button

Zorg verder voor humus- en voedselrijke grond.

Bloei, bessen en blad

Viburnum Eskimo bloeit in april en mei met vrij grote bolvormige bloemen die eerst licht roze zijn en later een zuiver witte kleur krijgen. Het is een zeer rijke bloeier.

In het najaar komen er bessen aan de heester, die eerst een dof rode kleur hebben en later naar zwart verkleuren.

Het blad is leerachtig en glanzend en is groen van kleur. In de herfst verkleurd het blad naar oranjerood. De heester is half wintergroen. In erg strenge winters verliest hij wel al het blad.

Verzorging Viburnum Eskimo

  • Snoei. Snoei is niet noodzakelijk, maar kan wel. Knip in ieder geval eventuele dode en/of kruisende takken weg. Geringe snoei kan het best na de bloei gebeuren. Heeft de heester een drastische snoei beurt nodig, doe dit dan aan het eind van de winter/begin voorjaar.
  • Bemesten. Geef ieder voorjaar wat organische mest, voor een rijke en mooie bloei.

Lees verder; Viburnum soorten