Viburnum plicatum Kilimandjaro – Japanse Sneeuwbal

Viburnum plicatum KilimandjaroViburnum plicatum Kilimandjaro of Japanse Sneeuwbal een Viburnum soort die het gehele jaar door mooi is, vanwege zijn blad, bloemen en bessen.

Er zijn veel verschillende soorten Viburnum te koop met witte of roze bloemen die of in bolvorm of platte schermen aan de plant groeien.

Deze bloeiende heester wordt tot 3 meter hoog, is een snelle groeier en groeit recht opgaand. Japanse Sneeuwbal krijgt in het voorjaar mooi groen blad, wat later in het jaar verkleurd naar rode en gele tinten.

In het voorjaar vindt een eerste bloei plaats, gevolgd door rode bessen, die naar zwart verkleuren.
Na het afvallen van de bessen treedt er in augustus nog een tweede bloei op. Kortom, de heester heeft veel te bieden!

Standplaats Viburnum plicatum Kilimandjaro

De heester staat graag op een plek in de zon of halfschaduw. Zorg voor een beschutte plek tegen koude wind.

De grond kan het best humusrijk zijn en vochtig, maar wel waterdoorlatend.

Bloei en blad

Deze heester bloeit voor de eerste keer in mei en juni met bloemschermen met witte bloemen. Na de bloei komen er rode bessen aan de heester, die naar zwart verkleuren. Zodra de bessen uitvallen, kan er een tweede bloei optreden in augustus.

Het blad is lichtgroen en eirond, de nerven zijn goed zichtbaar. Het blad verkleurd in de herfst naar rode en gele kleuren. In de winter verliest de heester zijn blad.

Snoei Viburnum plicatum Kilimandjaro

Na het afvallen van de bessen kan de heester gesnoeid worden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier