Viburnum burkwoodii Mohawk – Sneeuwbal

Viburnum burkwoodii Mohawk

Sneeuwbal

Viburnum burkwoodii Mohawk of Sneeuwbal is een bloeiende heester met mooie rozerode bloemknoppen waaruit in het voorjaar witte bloemen te voorschijn komen.

Deze winterharde heester wordt ongeveer 2 m hoog en ruim een meter breed. Zorg bij het planten dus voor voldoende ruimte.

De heester is mooi solitair in de border, als informele haag en in de heester border.

Viburnum burkwoodii Mohawk is vooral bijzonder vanwege zijn rozerode bloemknoppen, die mooi afsteken tegen het glanzend groene blad.

Standplaats Viburnum burkwoodii Mohawk

De heester staat graag in de zon of in lichte schaduw.

De heester stelt niet veel eisen aan de grondsoort.

Het enige belangrijke is dat de grond licht vochtig is, maar wel waterdoorlatend. Verder heeft de heester bij voorkeur humus-en voedselrijke grond.

Bloei, bessen en blad

De heester bloeit in april en mei met witte bloemen. Daaraan vooraf zijn de rozerode bloemknoppen prachtig. De bloemen geuren en zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Na de bloei kunnen er rode bessen aan de heester komen, maar die zijn bij deze soort niet veelvuldig aanwezig.

Het glanzende groene blad is ovaal van vorm. In de winter verliest de plant zijn blad, maar voor het zover is kunt u eerst nog genieten van een mooie herfstverkleuring van het blad met gele en rode kleuren.

Verzorging Viburnum burkwoodii Mohawk

Deze heester heeft maar weinig verzorging nodig. Zorg dat de grond niet uitdroogt tijdens langdurige droogte. Snoeien is niet nodig en kan zelfs worden afgeraden omdat snoei de vorm van de heester kan bederven. Na de bloei kunnen echter wel verkeerd groeiende en beschadigde takken worden verwijderd.

Lees verder; Viburnum soorten

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier