Choisya Aztec Pearl; bloei, blad, standplaats, verzorging

Choisya Aztec PearlChoisya Aztec Pearl is een bloeiende heester met groen glanzend geurend blad en geurende stervormige witte bloemen in voorjaar met een tweede bloei eind zomer.

Deze groenblijvende plant wordt ongeveer 1,5 m hoog en is matig winterhard.
De heester staat mooi op een beschutte en zonnige plek in de border en kan (zeker vanwege de matige vorstbestendigheid) ook goed als kuipplant worden toegepast. Choisya Aztec Pearl is een bijzondere geurende heester, het blad verspreid een kruidige geur en de bloemen een zoete geur. Een fijne heester om in de buurt van een terras of voordeur te plaatsen! Plant 1 stuks per vierkante meter.

Standplaats Choisya Aztec Pearl

De heester staat graag op een warme en beschutte plek in de
zon. Een plek bij een warme muur in de zon is ideaal.

De grond kan het best voedsel- en humusrijk zijn en liefst licht zuur. Geef zeker geen kalkrijke grond en vermijd het geven van kraanwater. Zorg voor waterdoorlatende grond i.v.m. de matige vorstbestendigheid.

Bloei en blad

Choisya Aztec Pearl is een langbloeiende plant met een rijke bloei aan witte geurende bloemen van april t/m juni. De geur is heerlijk zoet.

Door direct na de bloei de heester licht terug te snoeien zal in augustus een tweede bescheiden bloei optreden.

Het langwerpige smalle blad is leerachtig en glanzend en geeft bij kneuzen een heerlijke geur af. Het blad is mooi groen van kleur, de heester is groenblijvend.

Verzorging Choisya Aztec Pearl

  • Plant Choisya met tuinturf, de heester heeft een voorkeur voor licht zure grond.
  • Vorstbescherming is noodzakelijk. Belangrijk is dat de heester uit koude en harde wind staat. Staat de heester in de border dek de heester dan af met vliesdoek en dek de grond af met blad. Staat de heester in een kuip, zet deze dan in de winter op een lichte en koele plek binnen.
  • Snoei kan direct na de bloei plaatsvinden en bevorderd een tweede bloei in augustus. In het voorjaar kunnen eventueel ingevroren takken teruggesnoeid worden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier