Deutzia gracilis – Bruidsbloem

Deutzia gracilis

Bruidsbloem

Deutzia gracilis, met als Nederlandse naam Bruidsbloem, is een rijkbloeiende compact groeiende heester met zuiver witte bloemen in het voorjaar.

Deze sierheester is zeer geschikt voor kleine tuinen, want hij heeft een compacte en dichte groei en wordt maar ongeveer 80 cm hoog.

Hij kan goed in de border staan, maar is ook zeer geschikt als vakbeplanting of als bloeiende haag. Plant 3 heesters per vierkante meter.

Deutzia gracilis heeft holle stengels, is bladverliezend in de winter en is winterhard.

Standplaats Deutzia gracilis

Deze bloeiende heester staat graag op een plek in de zon.

De grond kan het best vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend.

Zorg verder voor voldoende voedsel en humus in de grond.

Bloei en blad

Deutzia gracilis is een langbloeiende plant met een zeer rijke bloei met witte bloemen in pluimen. De bloei is in mei en juni.

Er komen bijen en hommels op de bloemen af.

Het blad is langwerpig en loopt spits toe. De bladrand is gezaagd en de onderkant van het blad is licht behaard. Het blad is lichtgroen van kleur.

Verzorging Deutzia gracilis

  • Bemesten. Geef in het voorjaar organische mest en als de heester op zandgrond staat dan kunt u dit het best in de zomer herhalen.
  • Snoei. Snoeien doet u direct na de bloei. Pas verjongingssnoei toe, door ieder jaar enkele van de oudste takken tot vlak boven de grond te snoeien.
  • Vochtig houden. Geef, zeker als de heester op zandgrond staat, in droge perioden eventueel wat water om de grond vochtig te houden.

 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

1 reactie


  • Wil

    Ik heb een vraag !
    Mijn Deutzia gracilis heeft nóg niet gebloeid dit jaar, ze doet het al 8 jaar wél.
    Kan het zijn dat er gewoon een keer overgeslagen word ?