Deutzia hybrida Strawberry Field – Bruidsbloem

Deutzia hybrida Strawberry Field

Bruidsbloem

Deutzia hybrida Strawberry Field of Bruidsbloem is een heester met een rijke bloei met donker roze bloemen met een mooi wit randje. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging en over welke andere soorten Deutzia er zijn.

Deze winterharde heester heeft een opgaande groei en wordt ongeveer 1,5 m hoog.

De bloei van de sierheester is zeer rijk. De heester staat mooi solitair en kan ook in groepen of als informele haag worden aangeplant.

Standplaats Deutzia hybrida Strawberry Field

De voorkeur van de heester gaat uit naar een zonnige plek, maar halfschaduw kan ook.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en vochtig, maar wel waterdoorlatend. Laat de grond niet uitdrogen.

Bloei en blad

Deutzia hybrida Strawberry Field is een langbloeiende plant met een zeer rijke bloei. De bloei vindt plaats in juni en juli met donkerroze bloemen met een mooi wit randje langs de bloemblaadjes. De gele meeldraden zijn opvallend aanwezig. De bloei vindt plaats op oud hout.

Het blad is lichtgroen van kleur en is smal en puntvormig. In de winter verliest de heester zijn blad.

Verzorging Deutzia

  • Snoei kan direct na de bloei plaatsvinden. Door verjongingssnoei toe te passen blijft de heester mooi compact van vorm en blijft de bloei rijk. Snoei hiervoor enkele van de oudste takken vlak bij de grond af, het liefst net boven een nieuwe uitloper. Begin voor het eerst met snoeien als de heester drie jaar oud is.
  • Bemest de heester in het voorjaar en nog een keer tijdens de bloei met organische mest.
  • Zorg dat de grond niet compleet uitdroogt. Zorg voor humusrijke grond en geef eventueel water tijdens langdurige droogte.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier