Deutzia lemoinei – Bruidsbloem

Deutzia lemoinei

Deutzia lemoinei – Bruidsbloem

Deutzia lemoinei of Bruidsbloem is een rijkbloeiende heester, geschikt voor de kleine tuin, met witte bloemen in het voorjaar.

De sierheester wordt ongeveer 1 m hoog en is goed winterhard.

Het is een heester met een compacte groei en overhangende takken.

Het is een geschikte heester voor in de border en kan ook goed als vakbeplanting of als bloeiende, laagblijvende haag gebruikt worden.

Plant 3 heesters per vierkante meter voor een mooi resultaat.

Standplaats Deutzia lemoinei

Deze bloeiende heester kan op een plek in zon of halfschaduw geplaatst worden. Hoe meer zon de heester vangt, hoe meer bloemen erin zullen komen.
De grond kan het best voedsel- en humusrijk zijn en licht vochtig, maar wel waterdoorlatend.
Staat de heester in zandgrond, zorg dan voor veel mest.

Bloei en blad

Deutzia lemoinei bloeit in mei en juni met witte bloemen in trossen, de gele meeldraden zijn opvallend aanwezig. De struik bloeit op tweejarig hout.

Het blad is langwerpig en is groen van kleur. In de herfst verkleurd het blad naar geel, om daarna voor de winter af te vallen.

Verzorging Deutzia lemoinei

  • Snoeien kan het best plaatsvinden direct na de bloei. Door verjongingssnoei toe te passen bij enkele van de oudste takken blijft de struik jong en compact en zal hij rijkelijk blijven bloeien (op de tweejarige takken).
  • Bemesten kan plaatsvinden met organische mest in het voorjaar. Geef een tweede keer mest in de zomer als de heester op zandgrond staat.
  • Het vochtig houden van de grond is belangrijk. Zeker op zandgrond kan het noodzakelijk zijn om tijdens droge perioden zelf water bij te geven.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en de tuin is al twintig jaar mijn tweede huis. Met mijn groene vingers wroet ik in de aarde en ik deel dit plezier graag met jullie! Ik vind het erg leuk wanneer je een reactie achterlaat op mijn artikel. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier!