Dropplant – Anijsplant – Agastache rugosa Alabaster

Dropplant

Dropplant – Anijsplant – Agastache rugosa Alabaster

Dropplant (Agastache rugosa Alabaster)is een langbloeiende plant met witte bloemen, die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen. Deze snelgroeiende plant is matig winterhard en kan tot ruim 1 meter hoog worden.

Er zijn wel 20 verschillende Dropplant soorten in de kleuren, wit, wit-groen, roze, paars en blauw. De plant dankt zijn naam aan de geur die de bladeren afgeven als je ze kneust of erover heen wrijft. Je ruikt dan een drop/anijs geur. Agastache rugosa Alabaster is een goede borderplant die met een hoop andere planten gecombineerd kan worden.

Kopen Dropplant

Koop deze fraaie langbloeiende vaste plant door op onderstaande button te klikken!

Koop deze plant!

Standplaats Agastache rugosa Alabaster

De plant staat graag in de zon of halfschaduw in waterdoorlatende, liefst licht vochtige grond. In droge grond is de plant meer bevattelijk voor ziekten als meeldauw.

Dropplant is matig winterhard en kan wel wat vorstbescherming gebruiken d.m.v. het afdekken van de grond rondom de plant met mulch.

Bloei en blad Dropplant

Deze vaste plant bloeit met witte aren aan vierkante stengels van juni t/m september.

De uitgebloeide bloemen hebben ook nog sierwaarde en de zaadjes die gevormd worden trekken veel kleine vogeltjes naar de tuin. De plant zaait zich uit, maar niet op een hinderlijke manier. De plantjes laten zich gemakkelijk verwijderen of over planten als dat gewenst is.

Het groene blad met getande rand sterft in de winter af. De stengels zijn hoekig en behaard.

Snoei

De Dropplant kan in het voorjaar ( maart) gesnoeid worden, voor hij uit gaat lopen. De afgestorven stengels kunnen vlak boven de grond afgeknipt worden. Wie van een opgeruimde tuin houdt kan het snoeien ook al in het najaar doen, maar doet er dan goed aan om de wortels van de plant goed te beschermen, door ze af te dekken met mulch.

Voor meer mooie Dropplant soorten, zie;

Dropplant soorten  Diervriendelijke planten