Echinacea purpurea White Swan – Zonnehoed

Echinacea purpurea White SwanEchinacea purpurea White Swan of Zonnehoed is een langbloeiende plant met opgaande groei en witte bloemen met oranjegroen hart.

Als de plant in bloei staat wordt hij ongeveer 90 cm hoog. De bladhoogte is rond de 40 cm.

De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders en zijn goed als snijbloem te gebruiken. De witte bloemblaadjes hangen naar beneden af rond een oranjegroen hart. Plant voor een mooi opvallend resultaat in de border 7 à 9 stuks per vierkante meter.

Zonnehoed is een winterharde bladverliezende vaste plant die het best in conditie blijft als hij om de drie à vier jaar gescheurd en op nieuw geplant wordt.

Standplaats Echinacea purpurea White Swan

Zonnehoed staat graag in zon of halfschaduw.

De grond kan het best licht vochtig maar waterdoorlatend zijn en voedsel- en humusrijk.

Echinacea purpurea White Swan kopen

Deze plant is een aanwinst voor iedere tuin vanwege de langdurige bloei en het feit dat er veel vlinders op af komen. Ze zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar, zodat er voor iedere border mooie soorten verkrijgbaar zijn.

Wilt u deze prachtige plant kopen? Klik dan op onderstaande knop!

Zonnehoed kopen

Wanneer bloeit Zonnehoed?

Echinacea purpurea White Swan bloeit in juli, augustus en september met witte bloemen met afhangend blad rondom een oranjegroen hart. Uitgebloeide bloemen hebben ook nog sierwaarde.

De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders en het zijn goede snijbloemen.

Het smalle groene blad sterft in de winter af.

Verzorging van Zonnehoed

  • Bemest de plant in het voorjaar met organische mest (gedroogde koemestkorrels).
  • Knip in het voorjaar afgestorven plantenresten weg.
  • Verwijder uitgebloeide bloemen om doorbloei te stimuleren. Je kan er echter ook voor kiezen om uitgebloeide bloemen aan de plant te laten zitten, want deze hebben nog sierwaarde voor de wintermaanden.
  • Scheur de planten iedere 3 à 4 vier en plant de afzonderlijke delen opnieuw, zo blijven de planten in de best mogelijke conditie.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier