Zonnehoed – Echinacea purpurea Magnus

Zonnehoed

Zonnehoed – Echinacea purpurea Magnus

Zonnehoed – Echinacea purpurea Magnus is een winterharde plant met mooie roze bloemen met oranjerood hart.

Deze langbloeiende plant wordt tot 1 m hoog en heeft een opgaande bossige groei. Echinacea heeft weinig verzorging nodig.

Plant voor een mooi resultaat in de border 7 stuks per vierkante meter.

Zonnehoed kopen

Koop deze fraaie plant door op onderstaande button te klikken;

Standplaats Echinacea purpurea Magnus

De plant staat graag in de zon of eventueel in halfschaduw in humusrijke- en voedselrijke grond die licht vochtig, maar wel waterdoorlatend is.

Bloei en blad

Zonnehoed purpurea Magnus bloeit van juli t/m september met grote roze bloemen met oranjerood hart. Door de uitgebloeide bloemen weg te knippen wordt doorbloei gestimuleerd. De niet geurende bloemen zijn geschikt als snijbloem en zijn aantrekkelijk voor vlinders en hommels.

Uitgebloeide bloemen zijn in de winter ook nog erg mooi, de bloemblaadjes vallen af, maar de hartjes aan de hoge stelen blijven lang mooi.

Het lancetvormige blad is groen van kleur. Het is een bladverliezende plant.

Verzorging

  • Snoei in het voorjaar dode stengels weg tot vlak boven de grond. Door de plantenresten tot in het voorjaar te laten staan kunnen insecten en vogels er nog van profiteren. Het snoeien kan echter ook al in het najaar gedaan worden.
  • De plant blijft het best in conditie door hem iedere drie à vier jaar op te nemen en te scheuren. Dit bevorderd ook de bloei van de plant.
  • Strooi in het najaar een laag compost rondom de plant.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en de tuin is al twintig jaar mijn tweede huis. Met mijn groene vingers wroet ik in de aarde en ik deel dit plezier graag met jullie! Ik vind het erg leuk wanneer je een reactie achterlaat op mijn artikel. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier!