Zonnehoed – Echinacea purpurea Magnus

ZonnehoedZonnehoed – Echinacea purpurea Magnus is een winterharde plant met mooie roze bloemen met oranjerood hart. Lees hier alles over de verzorging, standplaats, snoei en bloei en waar je de plant kunt kopen.

Deze langbloeiende plant wordt tot 1 m hoog en heeft een opgaande bossige groei. Echinacea heeft weinig verzorging nodig. De plant is goed winterhard en is bladverliezend. In het najaar sterft de plant af, in het voorjaar loopt de plant weer uit. De plant is gemakkelijk te combineren met andere borderplanten.

Plant voor een mooi resultaat in de border 7 stuks per vierkante meter.

Zonnehoed kopen

Koop deze fraaie plant door op onderstaande button te klikken;

Standplaats Echinacea purpurea Magnus

De plant staat graag in de zon of eventueel in halfschaduw in humusrijke- en voedselrijke grond die licht vochtig, maar wel waterdoorlatend is. De plant kan jaarrond geplant worden, geef de eerste tijd voldoende water tot de wortels goed zijn aangeslagen.

Wanneer bloeit Echinacea purpurea Magnus?

Zonnehoed purpurea Magnus bloeit van juli t/m september met grote roze bloemen met oranjerood hart. Stimuleer doorbloei door uitgebloeide bloemen weg te knippen. De niet geurende bloemen zijn geschikt als snijbloem en zijn aantrekkelijk voor vlinders en hommels.

Uitgebloeide bloemen zijn in de winter ook nog erg mooi, de bloemblaadjes vallen af, maar de hartjes aan de hoge stelen blijven lang mooi.

Het lancetvormige blad is groen van kleur. Het is een bladverliezende plant.

Verzorging Echinacea purpurea Magnus

  • Snoei in het voorjaar dode stengels weg tot vlak boven de grond. Door de plantenresten tot in het voorjaar te laten staan kunnen insecten en vogels er nog van profiteren. Het snoeien kan echter ook al in het najaar gedaan worden.
  • De plant blijft het best in conditie door hem iedere drie à vier jaar op te nemen en te scheuren. Dit bevorderd ook de bloei van de plant.
  • Strooi in het najaar een laag compost rondom de plant.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier