Echinacea Sombrero Lemon Yellow – Zonnehoed

Echinacea Sombrero Lemon Yellow

Echinacea Sombrero Lemon YellowZonnehoed is een langbloeiende plant met gele bloemen met een donkerder gekleurd hart. Lees hier alles over de standplaats, bloei, verzorging en waar je Zonnehoed kunt kopen.

Algemene informatie Echinacea Sombrero Lemon Yellow

Zonnehoed wordt tot 70 cm hoog en heeft een mooie compacte groei. De plant is winterhard en staat mooi in een pot op het terras en is goed in een border toe te passen in combinatie met andere planten. Bij toepassing in grote hoeveelheden geeft Zonnehoed helemaal een verbluffend mooi resultaat met een overvloed aan bloemen. Plant 7 à 9 stuks per vierkante meter.

De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders, bijen en hommels en zijn goed als snijbloem te gebruiken. Zonnehoed heeft weinig onderhoud nodig.

Zonnehoed kopen

Er zijn veel verschillende soorten Echinacea met bloemen in allerlei kleuren. Zo is er voor iedere smaak en border wel een mooie soort te vinden.

Standplaats Echinacea Sombrero Lemon Yellow

Zonnehoed staat graag in zon of lichte schaduw.

De grond kan het best humusrijk zijn en waterdoorlatend.

Wanneer bloeit Echinacea Sombrero Lemon Yellow?

De plant bloeit van juli tot en met september met een overvloed aan gele bloemen. De bloemblaadjes hangen af rondom een mooi opvallende kegel die donkerder van kleur is. Verwijder de eerste maanden de uitgebloeide bloemen, dit stimuleert doorbloei. Laat later in het jaar de uitgebloeide bloemen staan, ze hebben nog sierwaarde in de winter en de vogels zullen blij zijn met de gevormde zaadjes.

De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders, bijen en hommels.

Het groene blad sterft in de winter af.

Verzorging Zonnehoed

  • Snoei in het voorjaar afgestorven plantendelen weg. De uitgebloeide bloemen hebben in de winter nog sierwaarde en insecten kunnen schuilen tussen de plantenresten.
  • Geef compost in het najaar en bemest de plant in het voorjaar met organische mest.
  • Scheur de plant iedere 3 à 4 jaar om de plant in goede conditie te houden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.