Echinacea purpurea Cleopatra – Zonnehoed

Echinacea purpurea CleopatraEchinacea purpurea CleopatraZonnehoed is een langbloeiende plant met lichtgele bloemen met oranje hart. Lees hier over de verzorging, bloei en standplaats.

Algemene informatie Echinacea purpurea Cleopatra

Deze langbloeiende plant wordt tot 60 hoog en heeft een opgaande groei. De bloemen kunnen als snijbloem gebruikt worden. Vlinders en bijen zijn dol op de bloemen, de plant doet het dus goed in een diervriendelijke tuin. Plant voor een mooi opvallend resultaat in de border 7 à 9 stuks per vierkante meter. In de winter sterft de plant bovengronds af, Zonnehoed is winterhard.

Standplaats Echinacea purpurea Cleopatra

De plant staat graag in de volle zon of eventueel in halfschaduw.

Gewone tuingrond is prima, maar de voorkeur gaat uit naar licht vochtige maar waterdoorlatende humusrijke grond.

Echinacea kopen

Echinacea is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en is door de langdurige bloei en aantrekkingskracht op vlinders en bijen een gewilde plant.

Koop deze fraaie plant door op onderstaande button te klikken;

Wanneer bloeit de plant?

Deze langbloeiende plant staat van juli tot in september in bloei met lichtgele bloemen met oranjekleurig hart, een fraaie combinatie. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen en kunnen ook als snijbloem worden toegepast. Door uitgebloeide bloemen te verwijderen wordt doorbloei gestimuleerd.

Verzorging

  • Bemest de plant in het voorjaar met organische mest.
  • Geef tijdens langdurige droogte eventueel water, laat de grond niet compleet uitdrogen.
  • Knip uitgebloeide bloemen weg om doorbloei te stimuleren. Je kunt er later in het jaar voor kiezen om de uitgebloeide bloemen aan de plant te laten vanwege de sierwaarde ervan tijdens de winter.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.