Rode Zonnehoed – Echinacea purpurea PowWow Wild Berry

 Rode ZonnehoedRode Zonnehoed – Echinacea purpurea PowWow Wild Berry is een langbloeiende plant met prachtige donker roze bloemen met oranjebruin hart. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei, verzorging en waar je Echinacea kunt kopen.

De plant is winterhard en wordt ongeveer 50 cm hoog. Het is een goed vertakte plant met een compacte groei, die weinig verzorging nodig heeft.

Plant voor een mooi resultaat in de border 9 à 11 stuks per vierkante meter.

Rode Zonnehoed kopen

Koop deze plant door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Rode Zonnehoed

De plant staat graag in de zon of halfschaduw in licht vochtige humus- en voedselrijke grond die waterdoorlatend is.

Wanneer bloeit Echinacea purpurea PowWow Wild Berry?

Echinacea purpurea PowWow Wild Berry is een lang- en rijkbloeiende plant met roze bloemen. De bloei is van juli t/m september en kan zelfs nog wel langer doorgaan als uitgebloeide bloemen verwijderd worden. De bloemen zijn geschikt als snijbloem en zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Het langwerpige blad is groen van kleur. Het is een bladverliezende plant.

Verzorging Echinacea

  • Snoei kan plaatsvinden in het najaar. Knip de dode stengels weg tot vlak boven de grond. Het snoeien kan echter ook in het voorjaar worden gedaan, zodat vogeltjes en insecten nog van de plant kunnen profiteren.
  • De plant blijft op zijn best door hem iedere 3 jaar op te nemen en te scheuren en beide delen weer te planten.
  • Strooi in het najaar compost rondom de voet van de plant.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier