Euphorbia characias wulfenii – Wolfsmelk

Euphorbia characias wulfenii

Euphorbia characias wulfenii – Wolfsmelk

Euphorbia characias wulfenii of Wolfsmelk is een opvallende bloeiende plant met geelgroene schutbladen en grijsgroen blad.

Er zijn meer dan 2000 soorten Euphorbia, groenblijvend en bladverliezend, die qua uiterlijk veel van elkaar kunnen verschillen. Euphorbia characias wulfenii heeft grijsgroen lancetvormig blad en wordt ruim 1 m. hoog.

De gele bloemen zijn omgeven door geelgroene schutbladen. De plant kan solitair in de border staan maar is ook in grote groepen een mooie verschijning. Plant 5 tot 7 stuks per vierkante meter.

Het is een plant die niet met blote handen moet worden aangepakt. De witte melksap is giftig en kan bij aanraking met de huid en/of ogen flinke allergische reacties veroorzaken. Trek dan ook altijd goed beschermende tuinhandschoenen aan.

Standplaats Euphorbia characias wulfenii

Deze langbloeiende plant staat graag op een beschutte warme plek in de zon of eventueel in lichte schaduw.

Euphorbia characias wulfenii is winterhard maar kan zeker wel goed bescherming gebruiken tegen koude wind.

De grond moet goed waterdoorlatend zijn, verder gaat de voorkeur uit naar kalk- en voedselrijke grond.

Bloei en blad

Euphorbia characias wulfenii bloeit met gele bloemen, omringt door geelgroene schutbladen. De bloei is van eind maart t/m mei. De bloemen zijn geschikt als snijbloem (pas wel op voor allergische reacties van de huid door het witte giftige melksap uit de stengels)

Het lancetvormige blad is grijsgroen van kleur. De plant is half groenblijvend in de winter, tijdens zachte winters blijft het blad aan de plant zitten.

Verzorging Euphorbia characias wulfenii

  • Snoei in maart eventueel ingevroren takken weg.
  • Voeg jaarlijks wat kalk toe aan de grond rondom de plant.
  • Geef eventueel wat water tijdens langdurige droogte.
  • Bemest de plant in het voorjaar.

Euphorbia soorten – Wolfsmelk soorten

Print Friendly, PDF & Email

Tijdschrift over tuinieren

Ben je op zoek naar een goed tijdschrift over tuinieren? Wil je altijd de laatste tuinier tips? Klik dan hier en sluit een abonnement af op TuinSeizoen!

Plaats een reactie