Mahonia media Charity – Mahoniestruik

Mahonia media CharityMahonia media Charity of Mahoniestruik is een winterbloeiende struik met pluimvormige geurende gele bloemen.  Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging.

Deze bloeiende struik is niet geschikt voor de kleine tuin aangezien hij wel 2 à 3 meter hoog en breed kan worden.

De heester is geschikt voor plaatsing in een grote border of als gebruik voor een haag. Houdt voor een haag 5 struiken per 2 meter aan.

Deze langbloeiende plant zorgt voor kleur in de wintertuin met de grote, gele bloemen die van november t/m februari aan de struik zitten.

Mahonia media Charity is een groenblijvende plant, die redelijk winterhard is. Hij is echter wel gevoelig voor late nachtvorst.

Standplaats Mahonia media Charity

De struik staat graag op een plek in halfschaduw of zon. Zorg verder voor een beschutte plek tegen koude wind.

De grond kan het best vochtig, maar wel waterdoorlatend zijn. Zorg verder voor voldoende humus- en voedselrijke grond.

Mahonia media Charity kopen

Er zijn verschillende soorten van deze heester te koop, alle met gele bloemen. Klik op onderstaande button om deze heester te kopen:

Mahoniestruik kopen

Wanneer bloeit Mahoniestruik?

Mahoniestruik bloeit zeer rijk en langdurig met gele bloemen in pluimen, die een lekkere geur afgeven en veel bijen naar de tuin trekken.  Het is een winter bloeiende struik, met een bloei van november tot in februari.

Behalve gele bloemen krijgt de struik ook nog donkerblauwe bessen, die vogels aantrekken.

Het blad lijkt op dat van hulst, het is stekelig, dik en groen van kleur. In de herfst verkleuren de bladeren mooi. Mahonia media Charity is een groenblijvende struik.

Hoe snoei je Mahoniestruik?

De struik heeft niet veel snoei nodig. Afwijkende takken kunnen in het voorjaar verwijderd worden. Om de struik mooi van vorm en jong te houden kunt u verjongingssnoei toepassen, door enkele oude takken tot vlak bij de grond weg te knippen. Er zullen weer jonge scheuten voor in de plaats komen.

Deze heester vormt in bescheiden mate uitlopers, die door snoeien goed in toom te houden zijn.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier