Mahoniestruik – Mahonia Cabaret

MahoniestruikMahoniestruik (Mahonia Cabaret) is een bloeiende heester met oranjerode bloemknoppen en geeloranje bloemen, gevolgd door blauwe bessen en mooi glanzend groen blad met rode herfstverkleuring. Lees hier over de standplaats, bloei en snoei en waar je de heester kunt kopen.

Algemene informatie Mahonia Cabaret

Deze winterharde heester wordt tot 1 m hoog en heeft een compacte groei. Mahonia Cabaret staat mooi in de border, maar kan ook goed als lage haag worden aangeplant. Het is een ijzersterke struik die niet snel dood zal gaan en vanwege het feit dat hij groenblijvend is en nog bloeit bovendien is het een aanwinst voor iedere tuin.

Standplaats Mahonia Cabaret

Deze groenblijvende plant staat graag in halfschaduw of schaduw.

Zet de plant bij voorkeur in voedselrijke grond, die licht vochtig is maar waterdoorlatend.

Mahoniestruik kopen

Klik op onderstaande button om deze fraaie struik te kopen!

 

Bloei, bessen en blad

De heester krijgt in september en oktober oranjerode bloemknoppen en geeloranje bloemen, gevolgd door blauwe bessen die lang aan de heester kunnen blijven zitten.

Het blad is glanzend en groen met een stekelige rand en is groenblijvend en verkleurd in de herfst naar rood.

Snoei Mahoniestruik

De heester hoeft niet gesnoeid te worden, maar om de heester te verjongen kunnen enkele van de oudste takken tot vlak boven de grond worden teruggesnoeid.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier