Mahonia media Wintersun – Mahoniestruik

MahoniestruikVoor liefhebbers van groenblijvende heesters die in de winter bloeien en daarna ook nog bessen vormen is deze plant een must. Houdt er wel rekening mee dat de heester 1.50 m hoog en breed wordt. Lees hier alles over de standplaats, de bloei en het blad en over de snoei en verzorging van mahoniestruik.

Algemene informatie over Mahonia media Wintersun

Het is een gemakkelijke heester, die tevreden is met een plekje in halfschaduw en het liefst gefilterd licht vangt. Staat de Mahoniestruik in de volle zon, dan moet de grond voldoende vochtig zijn.

De heester is geschikt als solitair, maar ook voor groepsbeplanting en als haag zeer geschikt. Wil je hem als haag planten, zet dan 2 à 3 heester per meter neer. Verder is de heester ook op stam verkrijgbaar. De heester is goed winterhard en blijft in de winter groen.

Mahonia kopen

Er zijn verschillende soorten te koop. Klik op onderstaande button om deze mooie heester te kopen;

Bloei en besvorming Mahonia media Wintersun

De heester is een winterbloeier. Omdat er in deze tijd maar weinig bloeit in de tuin zal hij extra opvallen. De plant bloeit van december tot februari met gele lange bloempluimen. De heester heeft een rijke bloei. De bloempluimen hebben een lekkere geur en kunnen goed verwerkt worden in bloemstukjes voor binnen. Na de bloei komen er blauwe bessen aan de heester.

Hoe ziet het blad van  Mahonia media Wintersun eruit?Mahonia media Wintersun

Het stekelige blad van de plant doet denken aan hulstblad. Het blad is groen van kleur en glanst. In de winter verkleurt het blad naar rood/bronskleur.

Standplaats

Mahonia media Wintersun doet het goed in halfschaduw of op een zonnige plek onder een boom. Gefilterd zonlicht is het best voor de plant. Staat hij op een meer zonnige plek, zorg dan dat de grond voldoende vochtig is. De heester houdt van normale, niet te zware, grond.

Verzorging Mahonia media Wintersun

Snoei: Om de heester mooi dicht te houden is het verstandig om hem na de bloei te snoeien. Snoei ongeveer 1/3 van de oude takken helemaal weg. De heester kan enkele uitlopers vormen, die ook gemakkelijk weg te knippen zijn.
Bemesting: De heester is erg eenvoudig te verzorgen. Geeft hem eens in de twee/drie jaar wat organische mest en tuinturf.  

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier